Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

KDi iesaka: Psihedēliskā roka dubultdeva

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Psihedēliskā roka dubultdeva 

Sestdien, 6. janvārī, Rīgas klubā OneOne notiks psihedēliskā roka grupas The Bad Tones koncerts, kuru iesildīs kolektīvs Spāre. Ansamblis The Bad Tones iepriekš bijis pazīstams ar nosaukumu The Pink Elephant. Tā dalībnieki Edvards Broders, Rūdolfs Ozols, Alberts Levics un Kalvis Sležis studē mūziku Nīderlandē un Latvijā. The Bad Tones sevi pierādījusi kā vienu no interesantākajām un enerģiskākajām latviešu grupām. Savukārt apvienībā Spāre spēlē Matīss Čudars, Jānis Ruņģis un Artis Orubs. Decembra sākumā klajā laists grupas pirmais albums Masa.

Koncerts

The Bad Tones un Spāre

Klubā OneOne 6.I plkst. 19

Biļetes EUR 7

***

 

Debesu dārzi ir vaļā 

Džeza un estrādes dziedātāja Ieva Kerēvica un kontrtenors Sergejs Jēgers sestdien, 6. janvārī, Rēzeknē noslēgs savu Ziemassvētku koncertsēriju Debess dārzos. Šajā programmā akadēmiskās mūzikas smalkās līnijas savijas ar džezu. Sergeja Jēgera pārstāvētā žanra – senās mūzikas – opusi tiek interpretēti elektroniskā, mūsdienīgā skanējumā. Muzikālo pavadījumu nodrošina komponists un pianists Madars Kalniņš, pianists Artūrs Palkevičs un kontrabasists Norberts Skraucis.

Koncerts

Latgales vēstniecībā Gors 6.I plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–20

***

 

Dvēsele 

Dzintaru koncertzāles Ziemassvētku festivāla noslēgumā 7. janvārī būs dzirdama programma Pareizticīgo lūgšanas un dziedājumi. Latvijas Radio koris diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā izpildīs krievu komponista Georgija Sviridova skaņdarbus.

Koncerts

Dzintaru koncertzālē 7.I plkst. 17

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–15

***

 

Sīpoliņš dejo

Daugavpils teātrī tapis deju iestudējums bērniem Čipolīno, kuru radījusi horeogrāfe Irina Saveļjeva. Džanni Rodāri pasakas varoņi Čipolīno, grāfienes Ķirsītes, īgnais Citrons, piktais Tomāts savos stāstos dalīsies ar dejas palīdzību. Tas būs skatījums uz Čipolīno piedzīvojumiem mūsdienu bērna acīm. Izrāde vēstīs par draudzību, spēju just līdzi tiem, kuriem ir nodarīts pāri, un taisnības uzvaru. Čipolīno Daugavpils teātrī 7.I plkst 12, 18.I plkst. 10, 4.III plkst. 12. Biļetes Biļešu paradīzē EUR 4

***

Ziemassvētku gleznas

Svētdien, 7. janvārī, VEF Kultūras pilī orķestris Rīga un tā mākslinieciskais vadītājs Valdis Butāns piedāvās krievu klasiskās mūzikas un dzejas programmu Ziemas gleznas, kas veltīta pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētkiem. Kopā ar orķestri uzstāsies pianists Andrejs Osokins, kurš būs solists Dmitrija Šostakoviča Otrajā klavierkoncertā. Skanēs Modesta Musorgska svīta Izstādes gleznas, adadžo no Arama Hačaturjana baleta Spartaks un Pētera Čaikovska skaņdarbi – polonēze no operas Jevgeņijs Oņegins un Ziedu valsis no baleta Riekstkodis. Koncertu bagātinās aktrises Ņinas Ņeznamovas krievu autoru dzejas lasījumi. Ieeja ar ielūgumiem, kurus bez maksas var saņemt darbdienās plkst. 12–14 Kronvalda bulvārī 8, kā arī stundu pirms koncerta VEF Kultūras pilī.

Orķestris Rīga

VEF Kultūras pilī 7.I plkst. 18

***

 

Viduslaiku ģēnijs

Kinoteātrī Kino Citadele tiks demonstrēta filma, kas vēstī par Ziemeļbrabantes muzejā Hertogenbosā Nīderlandē notikušo izstādi Hieronīma Bosa neparastā pasaule/ The Curious World of Hieronymus Bosch. Tajā bija apkopotas mākslinieka slavenākās gleznas. Filma atklāj, kas bijis Hieronīms Boss, kāpēc viņa darbi ir tik neparasti un kā viņam izdevies pārvarēt plaisu starp viduslaikiem un renesansi.

Filma

Kino Citadele 11.I plkst. 19

Biļetes EUR 11,20

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja