Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

KDi iesaka: Sievišķības rituālu potenciāls

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Sievišķības rituālu potenciāls

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Kupola zālē notiks grupas izstāde Es pieskaros sev, kuru veidojusi kritiķe un feministiskās teorijas pētniece Jana Kukaine. Projektā piedalās Ingrīda Pičukāne, Rasa Jansone, Inga Meldere, Eva Vēvere un Anda Magone (bijusī Bankovska). Izstādes uzmanības centrā ir sievietes ķermenis un seksualitāte, kā arī iespējas, ko ķermenis sniedz pašai sievietei. Tas var palīdzēt pārvarēt grūtības, var kļūt par intīmas dienasgrāmatas daļu, pasaules izzināšanas instrumentu un materiālu mākslas darba radīšanai. Ekspozīcija sniedz svaigu un brīžiem ironisku komentāru par tradicionālām sieviešu lomām, tēliem un mājas darbiem, novērtējot šo "sievišķības rituālu" potenciālu atraisīt feministiski uzlādētas pārdomas un kritisku skatu uz konstruētajām identitātēm.

Es pieskaros sev

LNMM Kupola zālē līdz 23.IV

***

 

Baznīca ir atvērta 

Sestdien, 11. martā, Latgales vēstniecībā Gors Rēzeknē Linda Leen atklās Latvijas turneju, kurā iepazīstinās klausītājus ar sava jaunā albuma Digital Church materiālu. Dziedātāja neslēpj, ka tieši koncerti sniedz viņai vislielāko gandarījumu un tos viņa gaida visvairāk. 16. un 17. martā Linda uzstāsies koncertzālē Palladium Rīgā, 19. martā – Vidzemes koncertzālē Cēsis, 26. martā – koncertzālē Lielais dzintars Liepājā.

Linda Leen

Koncerti Latvijā līdz 26.III

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 20–40

***

 

Jaunie Talanti

17. Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls martā dos vārdu jaunajiem mūziķiem. Svētdien, 12. martā, mākslas muzeja Rīgas birža Portretu zālē Baha mūziku atskaņos profesores Ainas Kalnciemas klavesīna klases studenti.

Koncerts

Muzejā Rīgas birža 12.III plkst. 16

Ieeja bez maksas

***

 

Vienmēr avangardā

Piektdien, 10. martā, Ventspilī uzstāsies amerikāņu trompetists Pīters Evanss. Brīva improvizācija un oriģinālkompozīcijas, solopriekšnesumi un muzicēšana grupās – tās ir Pītera Evansa darbības teritorijas. Viņš ir dažādu kolektīvu līderis un dalībnieks (Pītera Evansa kvintets, Zebulon Trio, Rocket Science, Pulverize the Sound). Pītera Evansa specializācija ir improvizācija un avangarda mūzika.

Pīters Evanss

Teātra namā Jūras vārti Ventspilī 10.III plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 7

***

 

Ņujorkas stils

Otrdien, 14. martā, Liepājas koncertzālē Lielais dzintars uzstāsies Ņujorkas trupa Complexions Contemporary Ballet. Slavenais laikmetīgā baleta ansamblis piedāvās iestudējumu Strum trijās daļās. Mākslinieki dejos ne tikai Baha un Šopēna, bet arī rokgrupas Metallica mūzikas pavadībā. Uz skatuves kāps arī trupas Complexions mākslinieciskie vadītāji Dvaits Roudens un Desmonds Ričardsons.

Complexions

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 14.III plkst. 19 

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 29–54

***

 

Es tevi redzu

Jāpērk biļetes! 15. augustā otrajā ikgadējā Sunset Festival Siguldas Pilsdrupu estrādē uzstāsies lieliskais Londonas trio The xx – viena no interesantākajām, oriģinālākajām grupām pasaulē, kura šogad izdevusi savu trešo albumu I See You un būs dzirdama nozīmīgākajos festivālos visā pasaulē. Šovasar Sunset Festival sola piedāvāt vismaz četru starptautiski pazīstamu mākslinieku koncertus.

The xx

Siguldas Pilsdrupu estrādē 15.VIII plkst. 19.30

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 39

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Dzīva kinovēsture. Ivaram Seleckim - 90

Unikāls brīdis Latvijas valsts vēsturē – esam laikabiedri dokumentālā kino klasiķa Ivara Selecka jubilejai, kuru meistars sagaida aktīva darba noskaņās, ar jaunu filmu un daudziem citiem jubilejas pa...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja