Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

KDi iesaka: Sirsnīgs, neordinārs un brīvs

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Sirsnīgs, neordinārs un brīvs 

Sestdien, 23. decembrī, Rīgā uzstāsies Antoha MC jeb Antons Kuzņecovs no Maskavas. Viņš ir viens no interesantākajiem jaunās paaudzes krievu mūziķiem. Antoha MC ir alternatīvās jauniešu kultūras varonis, kura dzīves filosofija ir labsirdības kultivēšana ar mūzikas palīdzību. Mākslinieks tiek raksturots kā sirsnīgs, neordinārs un brīvs. Antohas MC kompozīcijās ir dzirdami hiphopa, regeja, džeza un fankmūzikas elementi. Savā daiļradē viņš izceļ gaišos un labdabīgos motīvus. "Kāpēc jāsola, ka viss būs labi, ja viss jau ir labi," Antoha MC dzied vienā no savām dziesmām. Trompeti, no kuras mūziķis nešķiras kopš astoņu gadu vecuma, viņš uzskata par savu "zelta atslēdziņu, brīnumnūjiņu, galveno ieroci un karogu". Viņa koncerta īpašie viesi būs Ozols & Tehnikums.

Antoha MC

RISEBA Arhitektūras un mediju centrā H2O 6 23.XII plkst. 21

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 23,60–27

***

 

Aleluja Ķīpsalā 

Ikgadējā Rīgas Ziemassvētku koncertā Ķīpsalā uzstāsies dziedātāji Elza Rozentāle, Andris Ērglis, Gunārs Kalniņš, Jānis Strazdiņš, Rīgas Doma meiteņu koris Tiara diriģentes Airas Birziņas vadībā, vokālā grupa Schola Cantorum Riga un kamerorķestris diriģenta Rūdolfa Bērtiņa vadībā. Skanēs Karla Dženkinsa, Leonarda Koena, Uģa Prauliņa, Jāņa Lūsēna, Zigfrīda Muktupāvela, Jāņa Šipkēvica un Aigara Grāvera opusi.

Koncerts

Ķīpsalas hallē 25.XII plkst. 17, 26.XII plkst. 14

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–30

***

 

Noskaņa 

Sestdien, 23. decembrī, Rīgas Domā notiks diriģenta Jāņa Ozola vadītā kora Maska Ziemassvētku koncerts. Jaundarbu Sol speciāli šim vakaram sacerējis pianists Vestards Šimkus. Koncertā skanēs latviešu un ārzemju autoru opusi.

Koris Maska

Rīgas Domā 23.XII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25

***

 

Ziemassvētku ritmā

Sestdien, 23. decembrī, un otrdien, 26. decembrī, Ziemassvētku džeza vakarā Lielajā ģildē uzstāsies orķestra Rīga bigbends saksofonista un koncerta muzikālā vadītāja Dāvja Jurkas vadībā. Programmā skanēs džeza stilā aranžētas Ziemassvētku melodijas un populāras džeza kompozīcijas, kuras dziedās Rūta Dūduma, Evilena Protektore, Normunds Rutulis un viešņa no Francijas Kamilla Berto.

Koncerts

Lielajā ģildē 23., 26.XII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–40

***

 

Laikmetu dialogs

Rīgā skan festivāla Eiropas Ziemassvētki koncerti. Šovakar Spīķeru koncertzālē sitaminstrumentu ansamblis Perpetuum Ritmico piedāvās jaundarbu programmu, kurā mūsdienīgais sabalsosies ar gadsimtiem senu un tradīcijām bagātu mūziku (Antonio Vivaldi un Johans Pahelbels). Jauno skaņražu vidū būs Madara Pētersone, Jēkabs Nīmanis un Latvijā dzīvojošais amerikānis Džekins Pusons. 27. decembrī Spīķeru koncertzālē spēlēs trio Art-i-Shock – pianiste Agnese Egliņa, sitaminstrumentāliste Elīna Endzele un čelliste Guna Šnē. Skanēs Ziemassvētku dziesmas, tango, džezs, Jāņa Lūsēna, Platona Buravicka, Andra Vecumnieka, Alfrēda Šnitkes un Čika Koreas mūzika.

Koncerti

Spīķeru koncertzālē 21., 27.XII plkst. 19

Biļetes pārdotas

***

 

Ar smaidu sirdī

No 22. decembra Dailes teātrī notiks Vecgada apsveikumu koncerts Daudz, daudz laimītes!, kuru iestudējis Intars Rešetins. Skatītājus sagaidīs pazīstami latviešu estrādes mākslinieki Dailes teātra aktieru atveidojumā. Viņu vidū būs Ilze Vazdika, Olga Dreģe, Gunārs Placēns, Artis Robežnieks, Ģirts Ķesteris, Gints Grāvelis, Aldis Siliņš u. c. Koncertu vadīs Vita Vārpiņa un Lauris Subatnieks.

Koncerts

Dailes teātrī 22.XII–3.I

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–17

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja