Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

KDi iesaka: Svinības sezonas noslēgumā

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Svinības sezonas noslēgumā

Kamerorķestra Sinfonietta Rīga sezonas noslēguma koncerta programma, kas skanēs Rīgā un Siguldā, ir krāšņa un bagātīga kā svinību galds. Tajā ir gan ansambļa mākslinieciskā vadītāja Normunda Šnē iemīļotais Vīnes klasicisma tēvs Jozefs Haidns ar svinīgām noskaņām caurausto partitūru (simfonija Remažorā Hob. I:70), gan angļu meistars Bendžamins Britens ar neoklasicisma toņos ieturētu Vienkāršo simfoniju, gan ekstravagantā austriešu skaņraža Heinca Karla Grūbera ceļojums cauri XX gadsimta mūzikas stiliem, kurā autors rotaļājas ar atsaucēm uz džezu, popmūziku un kabarē (opuss Zeitfluren), gan romantiski dziedošais Riharda Štrausa Pirmais mežraga koncerts. Svinību īpašais viesis – izcilais franču mežradznieks Ervē Žulēns, kura spēlei piemīt valdzinoši silts tonis un muzikāls briedums.

Sinfonietta Rīga

Lielajā ģildē 11.V plkst. 19 (biļetes pārdotas), Siguldas koncertzālē Baltais flīģelis 12.V plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–20

***

 

Smieklīgais skuķis

Televīzijas skatītāju visvairāk iecienītie kiča svētki ir klāt! Šovakar Lisabonā uz 63. Eirovīzijas dziesmu konkursa skatuves kāps Latvijas pārstāve Laura Rizoto ar pašas sacerēto, pietiekami mūsdienīgi skanošo kompozīciju Funny Girl. Par iespēju kvalificēties konkursa finālam, kas notiks sestdien, 12. maijā, šovakar Eirovīzijas otrajā pusfinālā cīnīsies mūziķi no 18 valstīm. Lauras Rizoto liktenis būs atkarīgs no skatītāju un žūrijas vērtējuma.

Eirovīzijas konkurss

Tiešraide LTV1 ēterā 10., 12.V plkst. 22

***

 

Zvaigzne

Sestdien, 12. maijā, Lielajā ģildē uzstāsies izcilais krievu vijolnieks Vladimirs Spivakovs. Skanēs Morisa Ravela Trio klavierēm, vijolei un čellam laminorā un Sezāra Franka Sonāte vijolei un klavierēm lamažorā. Piedalīsies vijolnieks Timurs Pirverdijevs, čellists Pjotrs Gladišs un pianiste Zoja Abolica.

Vladimirs Spivakovs

Lielajā ģildē 12.V plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 30–85

***

 

Jaunais šiks

Rīgas Kongresu namā ir atklāta festivāla Rīgas fotomēnesis izstāde Jaunais šiks. Tajā piedalās 12 mākslinieku no Baltijas un tuvējā reģiona valstīm, viņi savā darbā pievēršas identitātes jautājumiem, fotogrāfijas medija estētikai un materialitātei. Rīgas fotomēnesis līdz 7. jūnijam piedāvās izstādes, lekcijas, meistardarbnīcas un filmu seansus. 

Izstāde

Rīgas Kongresu namā līdz 3.VI

Ieeja bez maksas

www.rigasfotomenesis.lv

***

 

No letu zemes

15. maijā Latvijas Universitātes Lielajā aulā tiks īstenots divu spilgtu jaunās paaudzes mūziķu – diriģenta Jurģa Cābuļa un komponista Jēkaba Jančevska – izlolots koncerts, kurā skanēs Alfrēda Kalniņa, Jāņa Kalniņa un Imanta Kalniņa a cappella dziesmas jauktajam korim un Jēkaba Jančevska oratorija No letu zemes. Koncerta mākslinieciskā vadītāja Jurģa Cābuļa vadībā sadziedāsies Rīgas Doma kora skolas jauktais koris un Rīgas kamerkoris Ave Sol. Programmas otrajā daļā korim pievienosies diriģenta Jāņa Liepiņa dibinātais DD orķestris un aktrise Zane Jančevska, lai izpildītu Jēkaba Jančevska oratoriju No letu zemes. Tā godina latviešu un latviešu tautas brāļu vēsturi, par kuru saglabājušās vien nedaudzas liecības.

Koncerts

Latvijas Universitātes Lielajā aulā 15.V plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–7

***

 

Enerģijas lādiņš

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars sestdien, 12. maijā, uzstāsies Beļģijas kamermūzikas ansamblis Het Collectief, kas šogad atzīmē 20. jubileju. Kolektīvs ir guvis ievērību ar savu pozitīvo enerģiju. Koncertā skanēs Arnolda Šēnberga Pirmā kamersimfonija, Kloda Debisī prelūdija Fauna diendusa, Johannesa Brāmsa Trio klarnetei, čellam un klavierēm un Igora Stravinska opuss Stāsts par zaldātu.

Het Collectief

Liepājas koncertzāles Lielais dzintars kamerzālē 12.V plkst. 16

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas

Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas no rudenī gaidāmā studijas albuma, kas tās raibajā vēsturē būs jau septītais. Kompozīcijas autori ir grupas dibinātājs, kopš 1991. gada arī nemainīgs t...

Izdots rakstu krājums Dekoloniālās ekoloģijas

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LCCA) izdod rakstu krājumu Dekoloniālās ekoloģijas, kurā apkopoti mākslinieciski pētījumi par šodien kritiskiem ekoloģijas un sociālpolitisko pārmaiņu jautā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja