Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

KDi iesaka: Traģēdijas spēks

Kultūras Diena un Izklaide ieska nedēļas spilgtākos notikumus.  

Arkādijas skaņa, karavānas ceļš

Orķestris Rīga atklās 2016.–2017. gada sezonu ar komponistu Imanta Zemzara un Andra Sējāna opusu pirmatskaņojumiem. Imants Zemzaris sacerējis darbu par godu Jaņa Rozentāla 150. jubilejai – viņu iedvesmojusi glezna Arkādija, kura aplūkojama Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā. Savukārt Andra Sējāna kompozīcijas Karavāna ideja smelta Jozefa Haidna Atvadu simfonijas izskaņā, kad mūziķi pa vienam atstāj skatuvi, tikai Andris Sējāns ir izvēlējies pretēju procesiju – mūziķi cits pēc cita uznāk uz skatuves. Līdzās jaundarbiem skanēs Frīdriha Guldas Koncerts čellam un Erika Vitekra mūzika. Orķestri Rīga diriģēs tā mākslinieciskais vadītājs Valdis Butāns

Koncerts

Lielajā ģildē 29.IX plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 6–25

*** 

Traģēdijas spēks 

Sezonas galvenais notikums Rīgas Krievu teātrī – Eiripīda Mēdeja režisora Vladislava Nastavševa iestudējumā ar Gunu Zariņu titullomā. Pirms trim gadiem šī izrāde tika iestudēta Kirila Serebreņņikova vadītajā Gogoļa centrā Maskavā. Tagad Vladislavs Nastavševs pārcēlis šo darbu uz Rīgas Krievu teātra skatuves. Kopā ar Gunu Zariņu spēlēs Mihails Troiņiks (Gogoļa centrs), kā arī Krievu teātra aktieri Igors Čerņavskis un Maksims Busels.

Mēdeja

Rīgas Krievu teātrī 1., 2., 13., 14.X plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 10–20

*** 

Festivāls  

Festivāls Bildes no 2. līdz 23. oktobrim piedāvās astoņus koncertus klubā Kaļķu vārti, Mūzikas namā Daile un Rīgas Kongresu namā. Festivālu 2. oktobrī Kaļķu vārtos atklās koncerts Ielūdz Bilžu mūziķi un viņu bērni, kuru vadīs Ieva Sutugova un Arnis Miltiņš.

Bildes 2016

Rīgā 2.–23.X

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 6–12

*** 

Visas rudens stīgas

No 30. septembra līdz 21. oktobrim Rīgā, Jūrmalā, Daugavpilī, Ogrē, Siguldā un Rēzeknē skanēs Rudens kamermūzikas festivāla koncerti. Repertuārs – no Volfganga Amadeja Mocarta un Ludviga van Bēthovena līdz Stīvam Reiham un Pēterim Vaskam. Festivālu 30. septembrī Dzintaru Mazajā zālē atklās franču kvartets Quatuor Ebène. Programmā – Bēthovena un Debisī Stīgu kvarteti.

Quatuor Ebène

Dzintaru koncertzālē 30.IX plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–30

***

Muižnieces mīla

Valmieras teātris atklāj sezonu ar Aleksandra Ostrovska komēdiju Mežs, kura režisores Indras Rogas iestudējumā ieguvusi nosaukumu Muiža kaņepēs. "Šī luga ir Aleksandra Ostrovska atzīšanās mīlestībā teātrim. Teātrim kā mākslai, profesijai, teātrim dzīvē un teātrim uz skatuves," saka Indra Roga. Muižas saimnieces Raisas Pavlovnas Gurmižskas krustdēls aktieris Ņeščastļivcevs atgriežas mājās pēc 15 gadu prombūtnes, lai tiktu pie mantojuma. Režisore priekšplānā izvirza muižnieci Gurmižsku, kura, sasniegusi 50 gadu vecumu, atkal iemīlas. Gurmižskas lomā – Imants Strads.

Muiža kaņepēs

Valmieras teātrī 30.IX plkst. 18.30, 1.X plkst. 18.30, 2.X plkst. 13, 20.X plkst. 18.30, 23.X plkst. 13

Biļetes pārdotas 

*** 

Kas notiek Alpos Viesizrāde.

Jaunā teātra festivāls Homo Novus piedāvā Simona Maiera izrādi Pienapuikas. Simons Maiers ir mācījies tautas deju Alpu ciematos, klasisko baletu Vīnē un laikmetīgo horeogrāfiju Briselē. Izrādē četri dejotāji un mūziķi eksperimentē ar Alpu tautas mūziku un deju, atbrīvojot to no konservatīvisma un bagātinot ar sociālu jēgu, kas sagrauj tradicionālo priekšstatu par vīrieša lomu sabiedrībā.

Pienapuikas

Ģertrūdes ielas teātrī 4., 5.X plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja