Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

KDi iesaka: Tu mierinot mani ielīksmoji

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Tu mierinot mani ielīksmoji 

Lielajā Piektdienā, 14. aprīlī, Rīgas Domā Latvijas Radio koris un orķestris Sinfonietta Rīga diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā atskaņos Johana Sebastiāna Baha un Pētera Vaska mūziku, ļaujot klausītājiem sajust klusumu un pieskarties pārdomām sevī. No Baha daiļrades programmā ir iekļautas kantātes Ich hatte viel Bekümmernis (Kad raizes nomāca mani, Tu mierinot mani ielīksmoji) un Ich steh mit einem Fuß im Grabe (Es stāvu ar vienu kāju kapā), kā arī noslēguma kori no Marka, Jāņa un Mateja pasijas. No Vaska repertuāra – opusi Laudate Dominum, Mein Herr und mein Gott, Da pacem, Domine un Klusuma auglis. Ērģeles spēlēs Ilze Reine.

 

Koncerts

Rīgas Domā 14.IV plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

***

 

Casta diva 

Piektdien, 14. aprīlī, Latvijas Nacionālajā operā (LNO) notiks Vinčenco Bellīni populārākās operas Norma koncertuzvedums. Titullomu atveidos soprāns Marina Rebeka, kura debitēja Normas lomā 2016. gada sākumā Verdi teātrī Triestē un šā gada rudenī dziedās to Ņujorkas Metropolitēna operas jauniestudējumā. Viņas partneris Rīgā būs tenors Aleksandrs Antoņenko (Pollions). Pie diriģenta pults – Gaetāno Despinoza.

Norma

LNO 14.IV plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 100–250

***

 

Rekviēms 

Lielajā Piektdienā, 14. aprīlī, Dzintaru koncertzālē koris Kamēr… diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā atskaņos britu komponista Džona Ratera Rekviēmu, kā arī Arvo Perta, Georga Pelēča, Kšištofa Penderecka, Pētera Plakida un Lorenco Donati opusus.

Koncerts

Dzintaru koncertzālē 14.IV plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–15

***

 

Elektrominimālisms

Ceturtdien, 13. aprīlī, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) kamermūzikas koncertā Elektrominimālisms skanēs komponistu Mārča Auziņa, Kārļa Lāča un Raimonda Tigula jaundarbi, kas radīti speciāli LNSO stīgu kvartetam, kā arī igauņu autora Jāna Rētsa un amerikāņu klasiķu Filipa Glāsa un Stīva Reiha opusi. Ģitāru spēlēs Mārcis Auziņš un Jānis Ruņģis, hangu – Raimonds Tiguls.

Koncerts

Lielajā ģildē 13.IV plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–15

***

 

Vaimanoloģija apnikusi 

Režisors Varis Brasla Valmieras teātra Lielajā zālē iestudējis komēdiju Nepabeigtās kāzas. Par cilvēku krāpšanu policija aizturējusi divus pilsoņus, kuri slēdza fiktīvus līgumus par skaitītāju uzstādīšanu, saņēma naudu avansā un nozuda. Izrāde ir jāskatās ļoti uzmanīgi, varbūt bez profesora Kronīša ģimenes arī jūs esat apkrāpto vidū! Režisors Varis Brasla saka: "Šī nav pirmā reize, kad strādāju ar izcilo kinoscenāristu un dramaturgu Alvi Lapiņu. Man viņa smeķīgais humors vienmēr ir bijis tuvs. Izrādē nerisināsim globālas pasaules problēmas – vaimanoloģija man ir apnikusi, labāk paskatīsimies, kas notiek mums deguna priekšā."

Nepabeigtās kāzas

Valmieras teātrī 13.IV plkst. 18.30, 15.IV plkst. 13, 20., 21.IV plkst. 18.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12,50–17

***

 

Komponista sapnis

Lielajā Piektdienā, 14. aprīlī, Rīgas Sv. Jāņa baznīcā notiks orķestra Rīga koncerts, kuru diriģēs spāņu komponists Ferrers Ferrāns. Programmā iekļauti trīs viņa darbi – Otrā simfonija Kristus ciešanas (šogad pirms Lieldienām tā skanēs arī Urugvajā, Filipīnās, Vācijā un Šveicē), simfoniskā poēma Abrahāms un balāde trompetei un orķestrim Tavs sapnis/ Tu Sueño (solists – Aivars Osītis).

Koncerts

Sv. Jāņa baznīcā 14.IV plkst. 19

Ieeja – ar ielūgumiem, kurus bez maksas var saņemt Kronvalda bulvārī 8 (1. stāvā)

Top komentāri

apģērbies
a
kā sestdienas talkā:)))))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Dzīva kinovēsture. Ivaram Seleckim - 90

Unikāls brīdis Latvijas valsts vēsturē – esam laikabiedri dokumentālā kino klasiķa Ivara Selecka jubilejai, kuru meistars sagaida aktīva darba noskaņās, ar jaunu filmu un daudziem citiem jubilejas pa...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja