Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

KDi iesaka: Vienas spuldzītes gaismā

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Vienas spuldzītes gaismā

Rīgas cirks, kurš mainījis savu estētisko orientāciju un atteicies no dzīvnieku izmantošanas, piedāvā pirmo sezonas notikumu. Ar soloizrādi Tikai kauliņi uzstāsies Helsinkos dzīvojošais jaunzēlandiešu mākslinieks Toms Monktons. Nelielā skatuves laukumā, vienas spuldzītes gaismā, izrādē bez vārdiem, māksliniekam atklājot savas fiziskās spējas un izdomu, rodas pārdzīvojums, kas uzjautrina un liek padomāt. 17. decembra vakarā pēc izrādes Toms Monktons piedalīsies sarunās par cirku, atklājot vairāk par iestudējuma aizkulisēm un mākslinieka klauna ikdienu. No 18. līdz 21. decembrim viņš pasniegs meistarklases Latvijas Kultūras akadēmijas studentiem un topošajiem cirka profesionāļiem.

Tikai kauliņi
Teātra mājā Zirgu pasts 16.XII plkst. 19, 17.XII plkst. 15 un 17
K. K. fon Stricka villā 22.XII plkst. 19 un 21
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 17–20

***

Flautas burvība

Festivālā Eiropas Ziemassvētki sestdien, 16. decembrī, kamerorķestris Sinfonietta Rīga uzstāsies kopā ar vācu diriģentu Kristofu Popenu un flautisti Ditu Krenbergu. Kristofa Popena pārliecība, ka mūzika spēj darīt pasauli labāku, lieliski sabalsojas ar Ziemassvētku laika noskaņām. Skanēs Fēliksa Mendelszona uvertīra Skaistā Meluzīne, Hoakina Rodrigo Pastorālais koncerts flautai un orķestrim un Volfganga Amadeja Mocarta 38. jeb Prāgas simfonija.

Koncerts
Lielajā ģildē 16.XII plkst. 19  
Biļetes pārdotas

***

Kaisle

Akordeoniste Ksenija Sidorova kopā ar starptautisku mūziķu apvienību Rēzeknē un Cēsīs piedāvās programmu, kurā skanēs melodijas no Žorža Bizē operas Karmena, Astora Pjacollas un Ernesto Lekvonas kompozīcijas, kā arī Latīņamerikas tradicionālā mūzika.

Ksenija Sidorova
Latgales vēstniecībā Gors 15.XII plkst. 18  
Vidzemes koncertzālē Cēsis 16.XII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 18–30

***

Rūķu dzīves ainiņas

Dailes teātrī iestudētā izrāde Niķa un Riķa stiķi kļuvusi par režisora Kārļa Auškāpa pēdējo darbu. Tas tapis pēc Ērika Kūļa darbu motīviem. Šis ir stāsts par rūķu dzīvi maziņiem, nebēdnīgiem vidējiem un prātīgiem lieliem skatītājiem pirmsskolas un skolas sākuma vecumā. Lomās Ivars Auziņš, Dārta Daneviča, Artūrs Dīcis, Dainis Gaidelis, Mārtiņš Počs, Kaspars Zāle, Ieva Florence un Anete Krasovska.

Niķa un Riķa stiķi
Dailes teātra Mazajā zālē 20.–30.XII
Biļetes pārdotas

***

Ziemassvētku skaņas

Adventes laikā Latvijas dievnamos un koncertzālēs skanēs Ziemassvētku programma Ir klusa nakts, kuru komponists Jānis Lūsēns veidojis dziedātājiem Dinārai Rudānei un Ingum Pētersonam, kā arī diviem bērniem ar eņģeļu balsīm Elizabetei Lukaševičai un Kristianam Jasinskim. Pirmo reizi programma skanēs 16. decembrī Jaunajā Sv. Ģertrūdes baznīcā Rīgā. Tajā iekļautas gan tradicionālās dziesmas, gan Imanta Kalniņa, Mārtiņa Brauna, Valta Pūces un Jāņa Lūsēna Ziemassvētkiem veltītās melodijas. Kopā ar solistiem muzicēs kameransamblis Jāņa Lūsēna (taustiņinstrumenti) vadībā. Svētku koncertu cikls Ir klusa nakts turpināsies Latvijas pilsētās līdz Zvaigznes dienai.

Ir klusa nakts
Jaunajā Sv. Ģertrūdes baznīcā 16.XII plkst. 18
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

***

Iluminācijas dvēselē

No 15. decembra līdz 7. janvārim Dzintaru koncertzālē notiks Ziemassvētku festivāls. 16. decembrī tajā uzstāsies Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Gunta Kuzmas vadībā. Bendžamina Britena dziesmu ciklā Iluminācijas varēs dzirdēt soprānu Guntu Gelgoti. Vēl programmā – Volfganga Amadeja Mocarta Divertisments un Pētera Čaikovska Serenāde stīginstrumentiem.

Koncerts
Dzintaru koncertzālē 16.XII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–20

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja