Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Leiputrija Stabu ielā

Pirmā putru kafejnīca priecē gan acis, gan sirdi

Kā tas laiks skrien! Šķiet, vēl ne tik sen jēdziens "Stabu iela" saistījās, kā tagad saka, "tikai un vienīgi" ar Stūra māju, un tas nu nekādi nepiederēja pie tiem objektiem, kuru iedomājoties siekalas saskrien mutē – ja nu vienīgi kādam anonīmajam stukačam, kuru padomju pilsoņa sirdsapziņa sauca ziņot par draugu, paziņu, kaimiņu vai kolēģi, kura rīcība, stukačprāt, varēja apdraudēt darbaļaužu paradīzi vai nomelnoja tās sasniegumus, piemēram, pārtikas programmas īstenošanā. Iegājis ar savu ziņojumu pa Stūra mājas stūra durtiņām, viņš nokļuva nelielā telpiņā ar aizkrāsotiem lodziņiem, iekšējo telefonu, milzīgu koka vēstuļkasti (tādu pašu, kāda bija Centrālajā stacijā) un spļaujamtrauku tai blakus.

Vārdu sakot, interjers aicināt aicināja: iemet savu "ksivu", gardi nospļaujies un dodies laukā atkal modri lūkot pēc ienaidnieka tuvu un tālumā. Tā reiz bija. Toties tagad Stabu iela jau izraisa priecīgu kņudoņu vēderā, jo nozīmē visupirms vairākus vērā liekamus krodziņus, un nupat tiem nākuši klāt vēl daži, kamēr reiz baisi varenā māja stāv tukša un noplukusi un neviens nezina, ko ar to darīt. Nuja, stukača gars gan nekur nav pazudis, tas tikai pārcēlies uz anonīmās komentēšanas sfēru. Tā kā man savulaik uz kompetentu orgānu mudinājumu sniegt ziņas par paziņām no radošās sfēras, kas, piemēram, pretpadomju anekdotes stāsta "ar ļaunu prieku", lai Drošības komiteja pēc tam šādiem cilvēkiem palīdzētu nenoiet no ceļa, nācās mudinātājam čekistam paskaidrot, ka esmu izvēlējies otru ceļu – iedarboties uz cilvēkiem caur viņu apziņu, nevis viņiem nezinot –, tad tagad ar savu vārdu, nevis slepeni ziņoju, ka viens no Stabu ielas krogu jaunpienācējiem – Mercato – savu atvēršanos feisbukā 23. februārī izziņoja "Vīriešu dienai par godu"...

Nu, kamēr tur godā un svin tās armijas dzimšanas dienu, aiz kuras tankiem Latvijā sabrauca čekas nagumaucēji, Ukrainas maidaniešu apšaušanas idejiskie priekšteči, tikmēr savu kāju tai krogā nesperšu. Ja vēl turklāt pavisam netālu tajā pašā Stabu ielā ir tik laba alternatīva kā... putru krogs! Pieticīgi nodēvējies par kafejnīcu (lai gan šis nosaukums tam arī piestāv, jo te ir dabūjama ļoti laba kafija Nespresso), tas patiesībā ir neliels, bet oriģināls restorāniņš.

Nosaukums nemelo, krodziņa šefpavārs Deniss Ivankovs, kurš pavārmākslu apguvis, strādājot Anglijā, tostarp kā viens no komandas Manchester United pavāriem, uzsvaru licis uz dažādām putrām – griķu, rīsu, grūbu, kuskusa – gan ar gaļu, gan bez tās. Putrēdieni tiek pasniegti īpašos putras katliņos uz koka dēlīša, atsevišķi tiek iedots mērces trauks un pašu cepta rupja maluma maize. Ēdienkartē ir ne tikai putras, bet arī dažādi citi labumi, piemēram, truša terīne, kuru var dabūt arī līdzņemšanai smuki noformētā burciņā. Padomāts ir ne tikai par šādām niansēm, bet arī par bērniem, viņiem vienā zāles stūrī ir maza virtuvīte, un arī īpaša bērnu ēdienkarte te ir. Vārdu sakot, nekas te, krodziņu taisot, nav saputrots, iestādījums visnotaļ jauks.

KDi ēda
Truša terīne – EUR 5,00
Marokas pērļu Kasha ar līdakas kroketēm – EUR 6,00
Kasha a la Russe ar sautētu liellopu gaļu – EUR 6,00
Silts beļģu pudiņš – EUR 4,50
Espresso forte – EUR 2,00
Kafija Lungo Leggero – EUR 2,00

Kafejnīca Kasha Gourmet
Stabu ielā 14
Atvērta no 9.00 līdz 21.00

Interjers ****
Ēdieni *****
Apkalpošana *****
Atmosfēra *****
Bērniem draudzīga vide ****

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tallinā uzstāsies Džastins Timberleiks

2025. gada 9. jūnijā Tallinas Dziesmu svētku estrādē uzstāsies pasaules mēroga superzvaigzne Džastins Timberleiks. Mūziķis ir atgriezies uz skatuves pēc piecu gadu pauzes, un pirmo reizi uzstāsies I...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja