Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

LU Botāniskajā dārzā notiks dzejas lasījumi

Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Palmu mājā  sestdien, 14.februārī no pulksten 14.00 notiks mīlestībai veltītas dzejas lasījumi, ko vadīs Amanda Aizpuriete.

Visu sestdienu un svētdienu Augu mājās, aplūkojot palmas, tropu augus, kaktusus, kā arī krāšņi ziedošās acālijas, būs iespēja klausīties U.Bērziņa, L.Brieža, E.Aivara O.Vācieša, J.Baltvilka, I.Ziedoņa, S.Timofejeva, K.Vērdiņa, K.Skujenieka un citu autoru dzejas lasījumu ierakstus. Piedalīsies Lotta Laima Vītiņa ar ģitāru, Aija Uzulēna ar emocionālo dzeju, Andris Hiršs ar dzejoļiem repa ritmos, Andris Bergmanis ar neiznīdējamu erotiku. Starplaikos varēs ieklausīties pavasara skaņās un eksotisku putnu balsīs.

Pavisam dārza kolekcijā ir 124 acāliju šķirnes un hibrīdi, no tām daudzas šeit aug jau vairākus gadu desmitus un ik gadu priecē dārza apmeklētājus ar savu kuplo ziedēšanu. LU Botāniskajā dārzā acāliju kolekcija tika sākta veidot jau 20.gadsimta 30-tajos gados. Kopš 1957. gada prof. R. Kondratovičam mērķtiecīgi turpinot šo darbu un nodarbojoties ar selekciju, ir izveidota Baltijā lielākā acāliju kolekcija.

Acālijas zied no Ziemassvētkiem līdz pat Lieldienām, pašlaik ekspozīcijā apskatāmas agri un vidēji ziedošo acāliju šķirnes ar baltiem, sārtiem, un dažādu nokrāsu sarkaniem ziediem. Tā kā ziedēšana turpinās līdz marta vidum, izstāde ik nedēļu papildinās ar jaunām uzziedējušām šķirnēm.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. No oktobra līdz aprīlim apmeklētājiem atvērts no plkst. 9:00 līdz 16:30. Ieejas maksa: skolēniem Ls 0,50, pensionāriem un studentiem  Ls 1, pieaugušajiem Ls 1,50. Ieeja bez maksas: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, internātskolu audzēkņiem un I un II grupas invalīdiem

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja