Dienu cilvēks var sākt divos veidos – ar rīta vingrošanu vai ar šampanieti. Rīgā, pareizāk sakot, Pierīgā, tagad ir atklāta brīnišķīga vieta, kur dienu var sākt vēl drusku jaukāk – dzerot šampanieti, noraudzīties, kā citi vingro. Vingrošana laikam ir ceturtā lieta, ko cilvēks var vērot bezgalīgi, citādi jau sporta raidījumi nebūtu tik populāri visā pasaulē, un mūsdienās tā droši vien liekama nevis ceturtajā, bet pirmajā vietā. Tomēr, aizsteidzoties stāstam priekšā, uzreiz nomierināsim tos, kam garšo šampanietis, bet sportistu un citu miesas mocītāju rosīšanās vienaldzīga: krogā, par kuru te būs runa, skats uz apjumtajiem tenisa laukumiem paveras tikai no vienas sienas, un arī tai tagad ir priekšā aizkari, kurus gan var atvilkt.
Ja reiz ir pieminēts teniss, dažs lasītājs uzreiz nojautīs, ka runa ir par krogu, kurš atrodams modernākajā tenisa klubā Latvijā – ACB tenisa klubā. Tas te nav pirmais krogs, kādu laiku atpakaļ klubā saimniekoja Jānis Jenzis. No viņa restorāntelpas ir pārņēmis un krodziņu savam priekam izveidojis jurists Edgars Karelis. Viņa galvenais prieks faktiski redzams uzreiz, ieejot sporta klubā un dodoties restorāntelpu virzienā, – tie, kuriem pretimnākoši atlēti uzdzen mazvērtības kompleksu, par savu fobiju var neuztraukties, jo ceļu uz restorānu tagad veido nevis kādu tenisistu regālijas, bet augsti vīna plaukti un vīna ledusskapji. Tas patiešām iepriecē un nomierina! Pēcpusdienās pie šiem plauktiem bieži vien ir satopams pats saimnieks, un tad apmeklētājs var sagaidīt izsmeļošu lekciju par katru no te dabonamajām vīna markām, ar labu gaumi un atlasi sarūpētām – pārsvarā no mūsu vairumtirgotājiem, bet Kareļa lielā kaislība ir šampanieši, to te ir vairāk nekā 40 marku. Dažam labam vīnam turklāt te ir zemākā cena visā Rīgā, un arī restorāna ēdienkartē vīna cenas ir pārsteidzoši pieņemamas.
Tak ne jau tikai vīna un mākslinieces Kristīnes Luīzes Avotiņas gleznojumu uzburtās mūžīgās vasaras dēļ ir vērts brauktuz 32. augustu. Te ir arī lieliska virtuve, kas gaumes un garšas ziņā neatpaliek no vīnu piedāvājuma (tikai karte nav tik liela), piemēram, manis baudītās uzkodas, jūras ķemmītes bija izcilas, un arī melnais lasis ar pētersīļu emulsiju burtiski kusa mutē. 32. augustā ir arī malkas krāsns, tātad savas picas. Mārupiešus var tikai apskaust, jo viņiem restorāns gan ēdienus izvadā, gan pašus līdz mājām aizved, ja gadījies labi pasēdēt. Un arī tas nav viss – šim krogam ir īpašās dienas. Pirmkārt, sestdienā bērnu rīti no pulksten 11.00 līdz 13.00, kad bērni kopā ar pavāriem mācās pagatavot kādu ēdienu (cena EUR 4,20). Sestdienu pēcpusdienās savukārt ir vīna degustācija ar vīnzini. Otra 32. augusta īpašā lieta ir svētdienas vēlās brokastis jeb branči ar proseko par deviņiem latiem (EUR 12,50). Šie branči jau kļuvuši tik populāri, ka vieta jārezervē pāris nedēļu iepriekš. Un nav jau tā, ka par pieaugušo izkustēšanos šajā krogā nemaz nebūtu domāts, piektdienu un sestdienu vakaros tiek arī dejots. Vārdu sakot, 32. augusts Mārupi ar rāvienu no standartdepresīva guļamrajona pārvērtis ciematā ar apskaužamu dzīves garšu.
KDi ēda
Melnais lasis ar pētersīļu emulsiju un balto pupiņu biezeni – EUR 8,80
Jēra stilbs – gatavots tadžīnā ar balto pupiņu un dārzeņu salsu – EUR 13,90
Restorāns 32. augusts
Restorāns un vīna veikals Mārupe, Sīļu iela 12
Atvērts no 8.00 līdz 23.00
Interjers ****
Ēdieni ****
Apkalpošana *****
Atmosfēra *****
Bērniem draudzīga vide ****