Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Mūzikas akadēmija aicina uz diskusiju par kultūru un izglītību

Diskusiju forums Kultūra un izglītība - 2.

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Padomnieku konvents un Studējošo pašpārvalde aicina uz forumu - sarunām pie apaļā galda par kultūru un izglītību, kā arī par kultūras pieejamību. Diskusija "Kultūra un izglītība - 2" notiks JVLMA Ērģeļu zālē trešdien 15.aprīlī plkst.10 - informēja JVLMA koncertdaļas vadītāja Jana Lāce.
"Visi, kuriem nav vienalga kā veidojas kultūras izpratne sabiedrībā mūsdienu ekonomisko un sociālo pārmaiņu laikā, kāda ir kultūras pieejamība personas izaugsmes un pilnveidošanās procesā, tiek aicināti piedalīties diskusijā. Īpaši tiek gaidīti LR Kultūras ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji, Mākslas augstskolu rektori un studenti, Latvijas sabiedriskie un kultūras darbinieki, kā arī nevalstisko organizāciju pārstāvji, kā arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvji," teikts izplatītajā aicinājumā.

Zīmīgi, ka diskusiju forums notiek nedēļu pirms JVLMA mācībspēku un studentu tikšanās ar Kultūras ministru Intu Dālderi. Tas ļaus skaidrāk apzināt sabiedrisko domu izglītības un kultūras jautājumos, kas skar arī Mūzikas akadēmijas darbību.


Līdzīgas diskusijas veiksmīgi noritēja pagājušajā gada februārī, kad Akadēmijā pulcējās un savu viedokli par izglītību, izglītības sistēmu un kultūru izteica vairāk nekā 50 sabiedriskās domas līderi, to starp JVLMA vadība, Padomnieku konvents - priekšsēdētājs prof. Juris Karlsons, konventa locekļi: Jaunrades fonda valdes priekšsēdētājs Imants Kokars, toreiz vēl LNSO direktors, pašreizējais kultūras ministrs Ints Dālderis, SIA "Latvijas Mobilais telefons" prezidents Juris Binde, Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Elīna Egle, Latvijas metālapstrādes un mašīnbūves uzņēmēju asociācijas valdes loceklis Roberts Dlohi, valodniece Maija Baltiņa, Saeimas deputāte Baiba Rivža, Latvijas Radio 2 redaktore Daiga Mazvērsīte, Juris Zaķis (Rīgas Dome), Ināra Ostrovska, Zaiga Sneibe un Imants Vasmanis no Izglītības un Zinātnes ministrijas, Kultūras akadēmijas rektors Jānis Siliņš, Mākslas akadēmijas rektors Aleksejs Naumovs un prorektors Andris Teikmanis. Tāpat klāt bija žurnāla "Skolotājs" redaktore Anita Šmite, Māris Oše no Skolotāju savienības, Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas direktors Juris Kaufelds, Radio "Klasika" redaktore Inga Saksone, Ingrīda Vilkārse (KM), Vispārējās izglītības kvalitātes novērtēšanas valsts aģentūras direktore Evija Papule, kā arī Mūzikas akadēmijas mācībspēki un studenti u.c.

Nepaliec vienaldzīgs! Nāc, klausies, runā, iesaki! - lasāms aicinājuma tekstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja