Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Nākamās nedēļas nogalē norisināsies Dzīres Kuldīgā

No 19. līdz 21. jūlijam trīs dienu garumā ar daudzveidīgiem pasākumiem Kuldīgas ielās, parkos un laukumos norisināsies jau divdesmit ceturtās Dzīres Kuldīgā. Vieni no senākajiem pilsētas svētkiem Latvijā šogad būs jaunās skaņās - ar jaunām norises vietām, nebijušiem pasākumiem un īpašiem viesiem, starp kuriem jāmin populārā grupa Instrumenti un ārzemju mākslinieki, kuri Latvijā iepriekš nav uzstājušies.

Piektdienas, 19. jūlija, vakarā Kuldīgas estrādē svētkus ievadīs Dzīru īpaši viesi - grupa InstrumentiInstrumenti Kuldīgas estrādē piedāvās vērienīgu koncertšovu, kas sevī ietvers atskatu uz pagājušā gada Atkala koncertiem Siguldā, ar vienu kāju jau iekāpjot augusta beigās gaidāmā Rīgas koncerta Daugavas stadionā programmā. Biļetes uz koncertu 10, 12 vai 15 eiro vērtībā iegādājamas Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un internetā.

Viens no šī gada Dzīru Kuldīgā jaunumiem ir pie Māras dīķa iekārtotā svētku norises vieta ar divām skatuvēm un daudzveidīgu atrakciju un atpūtas piedāvājumu gan dīķmalā, gan pašā dīķī un pat netālu esošajā vieglatlētikas manēžā. Piektdienas pusdienā svētki šeit sāksies ar šlāgerballi, sestdien te piedāvās atpūtu bez viedierīcēm Sienāžu pļavā bērniem un atpūtas programmu pieaugušajiem No rīta espreso līdz pēcpusdienas tējai, bet svētdien pie Māras dīķa norisināsies svētku noslēguma koncerts.

Tāpat pie Māras dīķa piektdien un sestdien varēs baudīt Dzīrēs Kuldīgā jau iepazīto mucu darināšanas šovu, bet svētdien šeit notiks arī Kurzemes mediju čempionāts galda futbolā un tradicionālie Dzīru olu kari. Gan piektdien, gan sestdien noteiktos laikos Māras dīķī vizināsies viesis no Nīderlandes - serenāžu meistars Reiners Sijpkens ar savu ērģeļlaivu, kuram šī ir pirmā viesošanās Latvijā. Piektdienas un sestdienas vakarā, kad satumsīs, dīķī norisināsies muzikāli krāsainas strūklaku dejas, bet sestdienas naktī vieglatlētikas manēžā ar vienīgo uzstāšanos Ziemeļeiropā, piedāvājot muzikāli akrobātisku šovu Levitējošās klavieres, publiku pārsteigs spāņu mākslinieki Dāvids Moreno un Kristina Kalleja.

Dzīres Kuldīgā nav iedomājamas bez bagātīga svētku tirgus. Šogad tirgotājiem būs atvēlētas ne tikai iepriekš pierastās tirdzniecības vietas - Liepājas iela un 1905. gada parks, bet arī Pilsētas laukums. Tirgus lustes papildinās daudzveidīga kultūras programma uz svētku tirgus skatuves Pilsētas laukumā, ko piektdienas pusdienlaikā atklās dažādu konkursu laureāti, populārā Kuldīgas grupa Rumbas kvarteti. Uz skatuves piektdien un sestdien kāps tautas deju kolektīvi, instrumentālās un vokālās mūzikas kolektīvi, folkloras kopas un citi mākslinieki. Īpaši jāizceļ grupa Iļģi, kas koncertēs piektdienas vakarā. Savukārt svētdien Pilsētas laukumā par optimistisku noskaņu gādās dīdžejs.

Lai svētkos būtu interesanti arī bērniem un jauniešiem, 1905. gada parkā svētku laikā piedāvās radošās darbnīcas, izmēģinājumu laboratorijas, lielformāta spēles, teātra izrādes, varēs baudīt dažādu grupu uzstāšanos un vakaros arī ballēties. Piektdienas vakaru noslēgs komiķu stāvizrāde un jauniešu iecienītā grupa 1. kurss, bet sestdienas vakara ballītē Kuldīgā viesoties apsolījusi repere Viņa un duets Transleiteris. Savukārt svētdien šeit piedāvās piepūšamās atrakcijas un jautru putu ballīti.

Rātslaukuma programma atšķirsies no citiem gadiem vispirms ar to, ka skatuve atradīsies tuvāk Kuldīgas jaunajam rātsnamam, nevis kā iepriekš - pie Alekšupītes. Skatuve būs veidota 360 grādos, un skatītāji varēs baudīt priekšnesumus no visām pusēm. Atšķirīgs būs arī programmas saturs - šogad šeit svētku viesiem piedāvās skatuves un mākslas instalāciju Skatuve No. 777 kā veltījumu faktam, ka šogad aprit 777 gadi kopš laika, kad Kuldīga pirmoreiz pieminēta vēsturiskos dokumentos. Dienas laikā šeit būs pieejamas atvērtās klavieres, pie kurām aicināts ikviens, lai sniegtu savu muzikālu priekšnesumu, savukārt piektdienas un sestdienas vakarā, sākot no plkst. 19.00, ik stundu septiņi pianisti sniegs muzikālu performanci 777 sekundes klavieru skaņās kā liecību par laika ritējumu.

Pirmoreiz Dzīrēs Kuldīgā apmeklētājiem piedāvās Kuldīgas pagalmu stāstus, aicinot trīs dienu garumā ielūkoties vecpilsētas "aizkulisēs" - seno namu Liepājas ielā 8 un Kaļķu ielā 3 pagalmos, kur notiks radošās darbnīcas, koncerti, būs skatāmas ekspozīcijas par namu vēsturi. 

Kuldīgas Sv. Annas baznīcā un dārzā festivāla Dzīres Kuldīgā laikā lieli un mazi kuldīdznieki un svētku viesi varēs baudīt dažādus koncertus un piedalīties radošajās darbnīcas. Par simbolisku samaksu, kas arī būs kā ziedojums baznīcas jumta remontam, piektdienas vakarā no 17.00 un sestdien no 12.00 varēs mieloties ar karstām divu veidu pankūkām. 

Retro noskaņu Dzīrēm Kuldīgā piešķirs maģiskā retro pasākums sestdien Pilsētas dārzā. Te darbosies retro fotosalons, taps lieli ziepju burbuļi un varēs vērot burvju trikus, kā arī apskatīt antīkos spēkratus.

Tradīcijas turpināt ir svarīgi, tāpēc arī šajās Dzīrēs notiks Alekšupītes skrējiens, Alekšupītes kanevāls, kā arī krāšņais un humora pilnais svētku gājiens cauri visai pilsētai, kas noslēgsies pilsētas estrādē ar balli, ko spēlēs grupa Mākoņstūmēji.

Svētku pasākumu programma: mājaslapās dzires.kuldiga.lv un kuldiga.lv . 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja