Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Nākuši klajā Lauras Bušas memuāri

Maija sākumā  nākuši klajā Lauras Bušas, iepriekšējā ASV prezidenta Džordža Buša sievas, memuāri Spoken From the Heart vai _Runājot no sirds. _Kā norāda grāmatas recenzents britu avīzē Guardian, Laura Buša visas grāmatas garumā demonstrē bezierunu lojalitāti pret savu vīru, kurā liela daļa pasaules iedzīvotāju ir smagi vīlušies.

Taču neraugoties uz savu dekoratīvo tēlu - allaž pie vīra sāniem, smaidot un perfektu frizūru, bijusī Pirmā lēdija pārsteidz lasītājus un atklāj sevi kā krietni daudzpusīgāku un dziļāku cilvēku, kā varētu šķist. Laura Buša tiekot uzskatīta par krietni liberālāku par savu vīru – piemēram, viņa nav pret abortu un geju laulībām, taču tai pat laikā viņa arvien uzskata, ka Irāka, pateicoties amerikāņiem, esot daudz miermīlīgākā un stabilāka.

Grāmatā  ir daudz detaļu iz Pirmās lēdijas pieredzes saskarsmē ar pazīstamiem politiķiem. Piemēram, kā sestdienā pēc 2001.gada 11.septembra teroristu uzbrukuma Ņujorkai, viņi pēc daudzu stundu garām intensīvām sanāksmē Kempdeividā, "Kondī Raisa, presbiteriāņu mācītāja meita, apsēdās pie klavierēm un sāka spēlēt psalmus", kamēr ģenerālprokurors Džons Eškrofts  klātesošos "iedrošināja dungot un dziedāt." Vai arī kā Princis Čārlzs pirms garas un mokošas roku spiešanas ar kādas pieņemšanas viesiem palūdzis Buša kalpotājiem glāzi ar ledu, tad izvilcis no iekškabatas pudelīti, un ielējis sev no tās džinu. Taču visumā grāmata kļūstot garlaicīgāka, jo ilgāk Buša uzkavējas politiskos augstākajos plauktos.

Atklātāka un niansētāka bijusī prezidenta sieva kļūst, stāstot par savu jaunību Midlendā, Teksasā. Vietas un sajūtu aprakstos labi atklājoties L.Bušas literārās spējas.  L.Buša piedzima ģimenē, kur nomira pārējie trīs, pāragri piedzimušie trīs bērni. Attiecīgi viņa palika vienīgais bērns, noslēgta, ierakusies grāmatās, tuva saviem vecākiem, dzīvojot vienmuļu dzīvi līdz pat liktenīgajam vakaram, kad 17 gadu vecumā viņas vadītais auto sadūrās ar citu braucamo, kā rezultātā gāja bojā tā vadītājs – viens no viņas labākajiem draugiem. "Man nevienam to nevajadzēja stāstīt," viņa raksta, - "Katrs Midlendas iedzīvotājs to zināja." Šo traģēdiju viņa sev nekad neesot piedevusi.

Ar Bušu viņa satikās esot 30 gadu veca bibliotekāre, kuras lielākā mīlestība bija literatūra. Dzīvoja viņa viena pati, kopā ar ar runci vārdā Dūvijs (no Dūvija Decimālā sistēma). Pēc nepilniem diviem mēnešiem Bušs viņu bildināja. Kāda sieviete esot viņas draudzenei teikusi, - "Vai tu vari iedomāties, ka pieprasītākais Midlendas līgavainis apprec vecmeitu?". Bušs tai laikā bija naftas uzņēmējs, kurš piedalījās vēlēšanās uz Senāta vietu. Grāmatā Laura Buša neslēpj, ka viņa  būtu bijusi apmierinātāka, ja vīrs būtu palicis strādāt kā "naftinieks" Midlendā, kur viņi varētu mierīgi audzināt savas mīlētās dvīnes Džennu un Barbaru. Kopumā grāmata rosinot daudzus intriģējošus jautājumus par nekad līdz galam neizprotamajām pāru attiecībām, raksta Guardian.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja