Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Nominācijas sliktāko seksa aprakstu balvai

Vairākiem pasaulslaveniem rakstniekiem ir ticis tas gods būt nominētiem literārās pasaules atbaidošākajai balvai – britu laikraksta Literary Review Slikto seksa aprakstu balvai. Kā vēsta tās nosaukums, šī “balva” tiek piešķirta par sliktu seksa aprakstu daiļliteratūrā. Starp šīgada kandidātiem ir, piemēram, tāda prominence kā Džons Apdaiks (attēlā).

Viņš pievērsis uzmanību ar padzīvojušu sieviešu seksa aprakstiem savā jaunajā romānā “Īstvikas atraitnes” (turpinājums darbam “Īstvikas raganas”, kas ar lieliem panākumiem pirms 20 gadiem tika ekranizēts Holivudā). Mistikas superzvaigzne Paulu Koelju kritis nežēlastībā par fragmentu no romāna “Brida”, kur sekss uz taciņas tiek aprakstīts ezotēriski reliģiskās līdzībās. Savukārt cits Latvijā plaši lasīts autors, vēsturnieks Saimons Sebags Montefjore, kurš nācis klajā ar savu pirmo daiļliteratūras darbu, izpelnījies ievērību ar aprakstu romānā “Sašenka”. Tajā tikumīga komuniste bauda dzimumaktu ar bohēmiešu rakstnieku. Starp rakstniekiem, kuri kandidē uz balvu arī ir Džeimss Bučans, Rasels Benkss un iepriekšējā Lielbritānijas premjera Tonija Blēra preses sekretārs Alisters Kempbels. Senāk šo balvu izpelnījušies tādi rakstnieki kā Toms Vulfs un pēdējā Džeimsa Bonda romāna autors Sebastians Folkss. Pērn balva pēc nāves tika Normanam Meileram par dzimumlocekļa aprakstu Hitleram veltītajā romānā “The Castle in the Forest”. To viņš apraksta ar vārdiem “mīksts kā ekskrementu ritulis.” “Tas bija tas ekskrements, kas lika izšķirties par labu balvai,” laikrakstam The Guardian atzina Literary Review redaktora vietnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja