Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Notiks labdarības modes skate “Apturi vardarbību pret sievietēm”

17.jūnijā Amnesty International Friends in Latvia rīko labdarības modes skati “Stop Violence against Women” jeb “Apturi vardarbību pret sievietēm”. Modes skate notiks 17.jūnijā pulksten 18.30 restorānā KID*, Grēcinieku ielā 8, informē organizatoru pārstāvis Kaspars Zālītis. Pasākuma mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību vardarbības problēmai pret sievietēm un tās aktualitātei mūsdienu pasaulē, kā arī iedrošināt sabiedrībā pazīstamas dāmas iestāties par dzimumu līdztiesību un vardarbības pret sievietēm novēršanu.

Modes skatē pazīstamas modeles demonstrēs izcilus Latvijas modes mākslinieku darbus. Mēs vēlamies ar modes palīdzību attēlot to vardarbības daļu, kas bieži, tai skaitā estētisku apsvērumu pēc, tiek slēpta vai ignorēta. Tāpat būs iespēja tuvāk iepazīties ar Amnesty International “Apturi vardarbību pret sievietēm” starptautisko kampaņu.Aptuveni katra trešā sieviete pasaulē ir sista, izvarota vai cietusi cita veida vardarbību. Bieži par šiem nodarījumiem netiek ziņots. Iemesli ir kauns, bailes no turpmākas vardarbības vai neticība, ka situāciju var uzlabot. Pasaules Veselības organizācija ziņo, ka 70 % no sieviešu slepkavībām izdara viņu partneris. Tas, ka liela daļa nodarījumu tiek “slēpti”, kavē problēmas patiesā mēroga apzināšanos un cīņu ar to.Pasākums tiek organizēts sadarbībā ar Amnesty International starptautisko biroju, restorānu KID*, Gee team – Backstage management, Beāti Stivriņu, Anitu Altmani, Vitu Radziņu, fotogrāfu Nilu Vilni, mūziķi Goran Gora, radošajām personībām Daci Skrauču un Līvu Jaunozolu. Tērpi sadarbībā ar Latvijas modes māksliniekiem: Katya Katya Shehurina, Agnese Narņicka, Elīza Ceske, Arita Varžinska, Sanita Simtniece, Baiba Bērziņa – Skrīvere, Dace Krieviņa – Bahmane. Aatbalstu sniedz aģentūras Gints Bude Modes Nams, aģentūra Dendy, salons BeautyZone, fotostudija Studio Imagine.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja