Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Notiks seno automašīnu salidojums "Rīga Retro 2008"

Tradicionālais Starptautiskais seno spēkratu rallijs "Rīga Retro - 2008" šogad pirmoreiz notiks Rīgas svētku ietvaros.

16.augustā rīdzinieki un pilsētas viesi varēs vērot aptuveni 60 retro automašīnas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas parādes braucienā pa Rīgas ielām. Sekos izstāde Rātslaukumā, kuras laikā būs gan atskats auto vēsturē, gan konkursi skatītājiem un balsojums par automobili – skatītāju simpātiju.

Ivara Vībes fotosalonā būs iespējams nofotografēties retro automašīnā. Notiks ar senajiem spēkratiem saistītu grāmatu tirdzniecība.

Pasākuma programma:

11.30 – 12.00 seno spēkratu parādes brauciens pa maršrutu S. Eizenšteina iela – Biķernieku iela – Brīvības iela – 11. Novembra krastmala – Rātslaukums.

12.00 - 15:00 seno spēkratu izstāde un programma skatītājiem Rātslaukumā.

Izstādes laikā seno automašīnu eksperts un Rīgas Motormuzeja galvenais krājuma glabātājs Valdis Kļaviņš kopā ar TV žurnālistu Paulu Timrotu iepazīstinās ar interesantākajām automašīnām un to īpašniekiem. No aptuveni 60 retro automobiļiem atzīmējams iespaidīgais 1937. gadā Vācijā ražotais Mercedes Benz 540K. Auto ir ar kompresordzinēju, tā virsbūve ražota pēc individuāla pasūtījuma. Auto izgatavots nelielā sērijā, Latvijā tāds ir tikai viens, tas nesen restaurēts.

Savukārt Francijā ražotais pasaules autobūves stūrakmens, pirmais masveidā ražotais priekšpiedziņas Citroen 11 B (1951), kurš tikko iegādāts Anglijā, Latvijā tiks demonstrēts pirmoreiz.

Uzmanību noteikti piesaistīs arī Londonā kādreiz populārais divstāvu autobuss, kas tikai šogad atvests uz Latviju, un Rīgas Motormuzeja kolekcijas četri automobiļi, kuri ikdienā redzami muzeja ekspozīcijā.

Starptautiskais seno spēkratu salidojums Rīga Retro 2008 ir tradicionāls, tas Rīgā notiek jau trešo gadu. Ja pirmajā salidojumā retrospektīvi iepazinām pasaules un Latvijas autobūves vēsturi, otrajā - senos motociklus, tad šogad rīdziniekiem un pilsētas viesiem prezentēsim vairākas līdz šim vēl neredzētas ekskluzīvas retro automašīnas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas. Nākamā gada "Rīga Retro – 2009", kas notiks 2009. gada augustā, būs veltīts Rīgas Motormuzeja 20 gadu jubilejai.

Papildu informācija:

www.rigaretro.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja