Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pasaule UNESCO gada plānotājā

Ar mērķi iepazīstināt sabiedrību ar starptautiski atzīmējamām dienām, kas vēsta par pasaules daudzveidību un miera kultūru, UNESCO Latvijas Nacionālā komisija sagatavojusi UNESCO starptautisko dienu Gada plānotāju.

"Rudens ir ražas laiks – uzsākot jauno mācību gadu, novēlam, lai jūsu sirds un prāta apcirkņi vienmēr būtu pilni ar gudrību, kas ļauj šķirt svarīgo no mazsvarīgā, mīlestību, kas ceļ spārnos, un pārliecību, ka katrs mūsu spertais solis, teiktais vārds un veiktais darbs atbalsojas pasaulē. Lai atklātu veidus, kā ikviens var izjust un izzināt pasauli, esam sagatavojuši Gada plānotāju UNESCO starptautiskajām dienām, kas vienlaicīgi sniegs zināšanas par globāliem jautājumiem un kultūras daudzveidību un aicinās ikvienu iesaistīties un līdzdarboties, lai darītu pasauli par labāku vietu mums visiem," norāda UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas ģenerālsekretāre Baiba Moļņika.

Gada plānotājs sniedz ieskatu 52 starptautiski atzīmējamo dienu vēsturē un iedvesmo līdzdalībai pasaules ilgtspējas un miera sekmēšanai. Plānotājs sastāv no divām daļām: pirmā ir divpadsmit mēnešu izklājums, izceļot katras starptautiski atzīmējamās dienas datumu un nosaukumu, bet otrā daļa iepazīstina ar noteiktas dienas galveno vēstījumu, kas papildināts ar ieteikumiem līdzdalībai.

Gada plānotāja mēneša dienu izkārtojums nav piesaistīts konkrētam gadam, līdz ar to brīvi izmantojams pēc vajadzības neatkarīgi no gada, mēneša vai datuma, kad ir iedvesma sākt to izmantot savā ikdienā. 

Gada plānotājs UNESCO starptautiskajām dienām bez maksas lejuplādējams vai izdrukājams vietnē www.unesco.lv (https://bit.ly/2HDI8Yn).

Piemēram, septembris. 8. septembrī atzīmējama Starptautiskā rakstītpratības diena. Varbūt nosūtiet ar roku rakstītu pastkarti draugiem vai vecākiem un novērtējiet, ka jums nav jāizlīdzas ar pirkstu nospiedumu vai trīs krustiņiem. 15. septembrī ir Starptautiskā demokrātijas diena. Varbūt izlasīt Josifa Brodska lugu Demokrātija? Vēl 20. septembrī nāks Starptautiskā universitātes sporta diena – uzslavējiet jaunieti, kas rīta krosiņā skrien garām, vai pats uztaisiet grūtāko vingrinājumu desmit reižu vairāk. Tad – 21. septembris – Starptautiskā miera diena un 28. septembris – Starptautiskā diena vispārējai informācijas pieejamībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja