Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Pasniegtas bezgalības balvas

Turpinot pirms desmit gadiem sākto tradīciju, 30.oktobrī Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūra/Latvijas Autoru apvienība (AKKA/LAA) pasniegusi Autortiesību bezgalības balvas tiem, kuru darbi pagājušā gadā tikuši izmantoti visvairāk. Balvas laureāti tiek noteikti pēc statistikas datiem.

Tie ir mākslinieki, kuru darbi Latvijas lasītājiem, skatītājiem un klausītājiem pērn bijuši visinteresantākie. Autortiesību bezgalības balva pasniegta komponistam Raimondam Paulam un dzejniekam Jānim Peteram par mūzikla Māsa Kerija ilgstošu un plašu izmantojumu Latvijā un ārvalstīs. Pērn mūzikls ne vien piedzīvojis jaunu interpretāciju Nacinālajā teātrī režisores Gaļinas Poļiščukas uzvedumā Kerija. Retrospekcija, bet uzvests arī Luganskas Akadēmiskajā ukraiņu muzikāli dramatiskajā teātrī, teātros Krievijā un Kazahstānā. Visvairāk izpildītais muzikālais darbs radio, televīzijā, koncertos un mehāniskajā ierakstā pērn ir Jāņa Strazda un Guntara Rača dziesma Ripoja akmens. Balvu šajā kategorijā saņēma arī Zigmars Liepiņš un Andra Manfelde par dziesmu Ja tu man esi un Artis Dvarjons, Gatis Lagzdenieks, Artis Rozītis, Aleksandrs Štro un Rodrigo Fomins par dziesmu Dzīve bez apstājas. Par veiksmīgāko debiju atzīta dziesma Swim, Robert, swim, kuras autors ir Jānis Holšteins, kā arī Agitas Kaužēnas un Vitauta Ļūdēna dziesma Varavīkšņu pasaka, kas ir visbiežāk skanējušais darbs bērniem. Balvu saņēma arī grupas Auļi dalībnieki Kaspars Bārbals un Mikus Čavarts par dziesmu Sen dzirdēju kā visvairāk atskaņoto tautasdziesmas apdari, bet par akadēmiskās mūzikas skaņdarbu Brīvdienu mūzika balva tika pasniegta Pēterim Butānam. Par filmu Baltie zvani balvu saņēma Uldis Brauns un Hercs Franks. Filma pērn izdota Ulda Brauna sešdesmito gadu filmu DVD Atgriešanās, demonstrēta projekta Baltā nakts 2007 laikā latviešu dokumentālā kino programmā Rīgas improvizācijas, kā arī kino klasiķa režisora Ulda Brauna Goda seansā kinoteātrī Rīga. Literatūrā balvu saņēma Laima Muktupāvela. Viņas romāns Šampinjonu derība dramatizēts un iestudēts Nacionālajā teātrī, tulkots vācu un zviedru valodā. Prēmēta tika arī Nora Ikstena — arī Amariļļiem jauna interpretācija, stāstu dramatizējot un iestudējot Nacionālajā teātrī, tas publicēts angļu un zviedru valodā. Par darbu publicēšanu žurnālos Studija un Māksla+, rādīšanu televīzijā un tālākpārdošanu publiskā izsolē balvu saņēma Ģirts Muižnieks. Gunārs Janaitis tika apbalvots par darbu publicēšanu žurnālā Māksla, Ievas Čaklās grāmatā Bet— debesīs iesiets mezgls, N.Ikstenas grāmatā Esamība ar Regīnu, grāmatās Baltija — Brīvības ceļš un La Lettonie sous demination, iekļaušanu kompaktdiska Tautas laiks noformējumā un interneta vietnē par Spēlmaņu nakti. Jānis Mitrevics balvu saņēma par darbu publikācijām žurnālos Studija un Foto Kvartāls, laikrakstā La Māsa un eksponēšanu izstādē Baltkrievijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja