Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgā notiks jau trešā starptautiskā konference par grāmatu dizainu

Otrdien, 5. jūnijā, NicePlace Telpa (K. Barona iela 21A) norisināsies jau trešā starptautiskā konference Sarunas par grāmatu dizainu. Vīzijas, ko organizē literatūras eksporta platforma Latvian Literature.

Šoreiz konferencei dots apakšnosaukums Vīzijas, kas aicinās viesus dalīties pieredzē par to, kā radusies ideja atvērt uzņēmumu, kas saistīts tieši ar grāmatniecības nozari. Konferencē piedalīsies grāmatu veikalu un izdevniecību īpašnieki, kā arī grāmatu un mediju dizaineri no Latvijas un Vācijas.

Katra grāmata, katrs projekts un konference sākas ar vīziju, kas var būt gan sākumpunkts, gan mērķis. Vīzijas mūs spārno, bet tās ne vienmēr ved pāri sarežģījumiem. Šoreiz viesiem sarunās tiks vaicāts, kā viņos radās doma atvērt grāmatu veikalu vai izdevniecību? Vai, piemēram, kā viņiem ienāca prātā radīt grāmatu, izmantojot tik vien kā baltu papīra lapu? Kā viņu vīzijas attīstījās un kādi izaicinājumi bija viņu ceļā? Uz šiem un citiem jautājumiem atbildes mēģinās rast grāmatu veikala Mr Page līdzīpašniece Alise Avota (Rīga), izdevniecības Guggolz Verlag vadītājs Sebastjans Gugolzs (Sebastian Guggolz, Berlīne), mediju dizaina platformas vadītājs Demjens Berns (Demian Bern, Štutgarte) un grāmatu veikala Mundo Azul līdzīpašniece Mariela Nagle (Berlīne). Diskusiju vadīs grāmatu dizainers un izdevniecības Brave Books vadītājs Toms Mrazausks (Tom Mrazauskas, Berlīne/Rīga).

"Visi konferences dalībnieki daudz ceļo, cenšoties atrast labas idejas, ko atvest uz mājām un ieviest savā darbā, kas reizē ir gan viņu bizness, gan hobijs. Ja vēlies saglabāt svaigu skatījumu uz to, ar ko nodarbojies ikdienā, ir jāceļo un jāmācās. Tas nav nekas jauns, vienkārši to vajag laiku pa laikam sev atgādināt. Manuprāt, parunāt par šiem ceļojumiem būs aizraujoši un iedvesmojoši. Sevišķi tagad, tieši pirms vasaras sākuma," stāsta sarunu moderators Toms Mrazausks.

Sarunās par grāmatu dizainu tiekas cilvēki, kuri ikdienā strādā (vai labprāt strādātu) grāmatu dizaina, ilustrēšanas, rediģēšanas vai izdošanas jomā. Tāpat aicināti visi iedvesmas un jaunu vīziju meklētāji. Dalība konferencē ir bezmaksas.

Detalizētāka informācija par pasākumu pieejama sociālajā tīklā Facebook.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja