Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Rīt Skorsēzes filmai vienīgais seanss Rīgā

Kinoforumu "Arsenāls" piektdien pulksten 19.00 ar seansu kino "Rīga" atklās Mārtina Skorsēzes filma "Izstarot gaismu"/"Shine a Light".

Viens seanss Rīgā, viens Liepājā — askētisks ir enerģijas pārpilnās, rafinēti profesionāli nofilmētās un samontētās Mārtina Skorsēzes filmas piedāvājums. Jā, jā, tā ir tā pati filma, par kuru visi ņipri rakstīja februārī, kad Skorsēze ar visiem dzīvajiem The Rolling Stones ieradās Berlīnē, lai atklātu Starptautisko Berlīnes kinofestivālu. Troksnis bija pamatīgs — kā visur, kur parādās Rolling Stones. Kaut kino vidē arī dzīvā klasiķa Mārtina Skorsēzes klātbūtne ir pietiekami liels iemesls priekam — viņš ir viens no izcilākajiem, joprojām aktīvi strādājošajiem lielajiem amerikāņiem, kurš karjeru sācis 60.—70.gadu mijā, lai to sekmīgi turpinātu, tā teikt, XXI gadsimtā. Pompozi skan, bet tieši šajā laikā Skorsēze ticis pie daudzām Oskara nominācijām (filmas Ņujorkas bandas, Aviators) un sen pelnītā Oskara par labāko režiju (filma Atkritēji). Skorsēze ir vitāls un enerģisks vīrs, viņa interešu lokā ir gan mūzika (daudzi mūzikas mīļotāji ir Skorsēzes filmas par Bobu Dilanu kvēli cienītāji), gan kino vēsture, kurai viņš ir veltījis dokumentālo filmu «sēriju» un grāmatas. Viņš cīnās par pasaules kino vēsturiskā mantojuma saglabāšanu un turpina strādāt ar savu ideālo šā gadsimta aktieri Leonardo di Kaprio, XX gadsimtā uz šo godu pretendē Roberts de Niro, kurš Skorsēzes filmās ir nospēlējis  savas labākās lomas (Satrakotais vērsis, Taksists, Kazino u.c.).
Izstarot gaismu ir muzikāla filma, koncertfilma — ja gribat, kuru filmējuši vairāki pasaulslaveni operatori, protams, Oskara laureāti, ar citādiem jau Skorsēze nestrādā, ļaujot vienkāršu The Rolling Stones koncertu pārvērst spožā montāžas atrakcijā. Atšķirībā, teiksim, no Šnābela Lū Rīda Berlīnes Skorsēze ir ambiciozāks. Viņš svinīgi iefilmē gan savas neirozes (skaisti nospēlētas!) pirms sastrādāšanās ar dižajiem The Rolling Stones, kaut pats ir vismaz tikpat dižs, gan muļķīgu Bila Klintona ģimenes vizīti uz skatuves, lai apsveicinātos ar mūziķiem, gan veicis urķīgu darbu arhīvos, montējot ļoti precīzus fragmentus no grupas biedru intervijām visā viņu karjeras garumā.
Tiešām filma kā spoža gaisma! The Rolling Stones un Skorsēzes cienītājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja