Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Seminārā apspriedīs ēnu ekonomikas izpausmes kultūras priekšmetu apritē

Valsts administrācijas skolā no 23.janvāra līdz 24.janvārim notiks mācību seminārs Starptautisks mācību seminārs par ēnu ekonomikas izpausmēm kultūras priekšmetu aprites jomā, aģentūru LETA informēja Eiropas Savienības fondu projekta koordinatore Liene Vītola.

Pasākumu organizē Valsts administrācijas skola sadarbībā ar Interpolu, itāļu Karabinieru dienestu, UNESCO, ANO Narkotiku un noziegumu apkarošanas biroju (UNODC) un Starptautisko privāttiesību unifikācijas institūtu (UNIDROIT).

Mācību semināru atklās Kultūras ministrijas valsts sekretāra vietniece kultūrpolitikas jautājumos Dace Vilsone un Itālijas vēstnieks Latvijā Sebastjāno Fulči. Semināra laikā plānotas vairākas tematiskās sesijas - apskats par kultūras priekšmetu nelikumīgu apgrozību un kultūras priekšmetu viltojumiem, aktuālās tendences kultūras priekšmetu nelegālajā tirgū un to nelikumīga tirdzniecība internetā, kā arī apspriede par kultūras preču tirgus monitoringu, pievienošanos UNESCO 1970.gada un UNIDROIT 1995.gada konvencijām un to ieviešanas aspektiem.

Tāpat pasākuma laikā paredzēts apspriest organizētās noziedzības apkarošanu kultūras priekšmetu nelikumīgas aprites kontekstā, arheoloģisko senvietu un citu kultūras objektu aizsardzību. Notiks arī paneļdiskusija par noziedzības apkarošanu, kultūras mantojuma aizsardzību un ēnu ekonomikas mazināšanu, kā arī būs praktisku gadījumu analīze.

Seminārā piedalīsies vairākas valsts pārvaldes institūcijas - tiesību aizsardzības iestādes, Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija, ministrijas u.c.

"Pašreiz dzīvojam laikā, kad daļa sabiedrības, UNESCO tai skaitā, iestājas par mieru pasaulē un kultūru dažādību, bet vienlaikus pasaulē vēl aizvien notiek nežēlīgas cīņas ar viedokļu un interešu sadursmēm. To rezultātā cieš gan cilvēki, gan arī kultūras mantojums. Tāpēc ir svarīgi runāt par noziedzības apkarošanu kultūras priekšmetu aprites jomā, atgādinot, ka ikviens no mums ir līdzatbildīgs par to, vai un kādu kultūras mantojumu spēsim nosargāt nākamajām paaudzēm," mācību semināra aktualitāti aprakstīja UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas ģenerālsekretāre Baiba Moļņika.

Vītola norādīja, ka semināra organizēšana saistīta ar paredzamo Latvijas pievienošanos UNESCO 1970 gada un UNIDROIT 1995.gada konvencijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja