Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Seši gadi un ballīte visu nedēļu

Kaņepes Kultūras centrs jubilejā piedāvā kultūras programmu

Jubilāri pirms dzimšanas dienas svinībām parasti sapucējas. Līdzīgi notiks arī ar Kaņepes Kultūras centru (KKC) Rīgā, kurš veselas nedēļas garumā – no 15. līdz 22. aprīlim – svinēs savu sešu gadu pastāvēšanas jubileju un to sāks tieši ar sapucēšanos – šo svētdien uz centra sapošanas talku aicināti visi KKC esošie un topošie draugi. Tradicionāli talku noslēgs kopīga zupas ēšana un kino skatīšanās, bet jau no pirmdienas sāksies svinības – bagātīga kultūras programma, kurā lielākā daļa pasākumu būs pieejama bez maksas. Viesi drīkst nākt ar dāvanām – pērn, svinot savu piecu gadu jubileju, KKC aicināja ziedot dārza labiekārtošanai, savukārt šogad priecāsies par uzdāvinātām istabas puķēm podiņos.

Pa sešiem darbības gadiem KKC kļuvis par vienu no dzīvākajām un pazīstamākajām alternatīvās kultūras un izklaides vietām Rīgā, pie sevis uzņemot vairākus simtus vietējo un ārzemju mūziķu, DJ, VJ un citu mākslinieku, tā paplašinot savu apmeklētāju redzeslauku un izpratni par kvalitatīvas kultūras un naktsdzīves nepieciešamību, stāsta centra saimnieks Dāvis Kaņepe. "Esam atvērti jauniem, netradicionāliem veidiem, kā uzrunāt cilvēkus," viņš piebilst un piemin gan koncertu ciklu Mūzika pusnaktī, kurā mūziku var baudīt atslābinātā vidē, gan Sieviešu stendapu, kurā dažādu profesiju sievietes, izmantojot humoru, runā par sabiedrībā aktuālām tēmām.

Bet jubilejas svinēšana pirmdienas, 16. aprīļa, vakarā sāksies ar KKC bārmeņa un plakātu autora Aigara Opincāna plakātu izstādes atklāšanu. Notiks arī Sieviešu stendaps par tēmu Kopdzīve. Otrdien, 17. aprīlī, centrā varēs noskatīties zviedru režisora Fredrika Gertena dokumentālo filmu Bikes vs Cars (Velosipēdi pret automašīnām), būt klāt jaunās DJ Alises Ausmanes debijā un klausīties Lokal House Jam session mūziķu improvizācijas. Trešdien, 18. aprīlī, Visvaldis (leģendārā Muklāja saimnieks, gurmāns un melomāns) KKC liks savus mūzikas diskus un dalīsies zināšanās un pārdomās par tajos dzirdamo, kā arī piedāvās nobaudīt savas slavenās uzkodas. 19. aprīlī tiks rādīta filma Armadillo (2010) par dāņu karavīru gaitām Afganistānas karā. Vēlāk notiks grupas Corpo (Zviedrija) koncerts un spēlēs DJ Mithal. Savukārt piektdien, 20. aprīlī, koncertā muzicēs Evija Vēbere, Ezeri un Spāre. Tikpat īpašs būs arī DJ trio vakara turpinājumā – Pachamama Beats, Kaspar Kondrat & Trashy Kid.

Bet KKC jubilejas svinības 21. aprīlī noslēgsies ar kaut kā jauna aizsākumu – sadarbībā ar Gētes institūtu Rīgā, kam aprit 25 gadi, tiks uzsākta jauna pasākumu sērija Berlīnes sesijas Rīgā, kas ilgs līdz gada beigām. Reizi mēnesī sestdienās būs iespēja redzēt un dzirdēt dažādus mūziķus, DJ un DJ apvienības no Berlīnes. Kā pirmie uzstāsies čelliste, vokāliste un komponiste Ashia Bison Rouge un DJ Tofu Resistance.

Sīkāk – www.kanepes.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja