Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Sigulda Opermūzikas svētku laikā piedāvās plašu pasākumu programmu

8.augustā, kad Siguldas pilsdrupu estrādē norisinās Opermūzikas svētki, pilsēta piedāvā plašu kultūras programmu, informēja Siguldas pilsētas kultūras nama direktore Baiba Bože.

* 8.augustā plkst.12 Siguldas Jaunās pils dārzā notiks Vasarīgas viesības ar Amatnieku tirdziņu un Jāņa Anmaņa Bērnu mākslinieciskās fantāzijas akadēmijas darbu izstādi. No plkst.17 līdz 20 notiks koncerts, kurā piedalīsies Siguldas Jauniešu kamerorķestris, pūtēju ansamblis "Sigulda" un bigbends "Sigulda".

* Turaidas muzejrezervātā risināsies Pils diena "Rit laika rats". No plkst.13 līdz 17.30 Turaidas pils Pusapaļajā tornī varēs aplūkot muzejrezervāta krājuma pulksteņu izstādi; Ziemeļu tornī - Tāļa Puķīša zvanu privātkolekciju. Bērni varēs piedalīties radošajā izstādē "Es būvēju Turaidas pili". Pils Rietumu korpusā šajā laikā tiks prezentēta jauna digitālā programma "Maija - Turaidas Roze", bet pils pagalmā paredzēta šaušana ar loku, prāta un veiklības viduslaiku spēles kopā ar apmetnes "Goderverdera" vīriem un karstu pankūku ēšana.

* Plkst.13 - 13.30 dejos kultūras nama deju kolektīvs "Sidrabdancis", no plkst.13.30 līdz 14 būs stāsts par Turaidas pulksteņiem "Rit laika rats Turaidā"; no plkst.14 līdz 14.10 - pulksteņa atjaunotās ciparnīcas atklāšana; no plkst.14.10 līdz 14.40 un no plkst.15.50 līdz 16.20 - astrologu grupas "Horoskopu pasaule" priekšnesums; no plkst.15 līdz 15.30 - ekskursija "No pils cietuma mūriem līdz torņa smailei"; no plkst.14.40 līdz 15 un no plkst.15.30 līdz 15.50 - alķīmiķu priekšnesums; bet no plkst.16.30 līdz 17.30 skanēs ceļotāja un mūziķa Hardija Madzuļa dziesmas un stāsti par pilīm cauri vēsturiskajiem laikiem, sapņu pilīm un Argentīnu.

* Brīvdabas izstāžu zālē "Pie torņa" no plkst.12 notiks pilsētvides objektu atklāšanas pasākums mākslas plenēra "Viduslaiku dzelzsgriezējs" ietvaros. Sadarbībā ar metālmākslinieku Juri Gagaini un Mākslas akadēmijas studentiem tapuši tēlniecības un vides dizaina objekti, kas gatavoti no metāllūžņiem, izmantojot arī granītu un koka detaļas.

B.Bože arī atgādina, ka 8.augustā pēc izrādes "Čo-čo-sana" ("Madame Butterfly") norīkots papildvilciens uz Rīgu, kas no Siguldas dzelzceļa stacijas aties plkst.0.30.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja