Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Sigur Ros zem Eirovīzijas kāpurķēdēm

 

Mūsējie ir finālā! – brēc no visām pusēm, mediji steidz stāstīt, kā ''Pirates of the Sea'' jūtas pēc pirmā starptautiskā pārbaudījuma, cik neatvairāmi – "vizuļojošos lateksa kostīmos un pompozi krāšņās, garās kleitās" – bijuši konkurenti, kā kameras lūkojušās nepareizā virzienā un nav rādījušas "mūsu emociju granātu Aleksandru Kurusovu", bet tikai Roberto. Daudziem šī notikuma atspoguļotājiem tas nozīmē, ka nebūs iespējas uzelpot līdz sestdienai un svētdienai, kad tiks vākti sen šo konkursu ignorējošo Latvijas mūzikas ekspertu "gariem zobiem'' paustie standartviedokļi par to, kāpēc ''Pirates of the Sea'' ierindojušies tajā vai citā vietā, kāpēc mums ir tagad jābūt lepniem vai jākaunas par sava sūtņa izvēli.

Tomēr der atcerēties, ka, lai cik tas nebūtu pārsteidzoši, notiek arī paralēlā dzīve – dažs Eirovīziju upurēja, dodoties šai pašā ceturtdienas vakarā vērot roka veterānu ''Kiss'' koncertu, kurā teju vai tikusi uzspridzināta ''Arēna Rīga''. Kaut kādā veidā arī ''Kiss'' ir ierakstīti Eirovīzijas vēsturē, jo tieši viņu iedvesmotā somu grupa ''Lordi'', kas arī uzstājās "bez savām īstajām sejām", pirms pāris gadiem kļuva par šī konkursa uzvarētājiem.

Diemžēl visu šo skaļo notikumu ēnā palikusi kāda no muzikālā viedokļa daudz nozīmīgāka ziņa no ''Positivus music'', kas "iekrita" elektroniskā pasta kastītēs desmit minūtes pēc pusnakts, kad vakara dežuranti bija laimīgi tikuši galā ar "karstākā" notikuma atreferējumiem. 22.augustā ''Arēnā Rīga'' uzstāsies īslandiešu grupa ''Sigur Ros'', kas Latvijā tiek ļoti gaidīta jau daudzus gadus. Viņu fani devušies uz koncertiem citās zemēs kā svētceļojumos, Vecrīgas bāra ''I Love You'' interjeru rotā fotogrāfijas no ''Sigur Ros'' koncerta, pirms viņu koncertfilmas ''Heima'' pirmizrādes pie kinoteātra ''K.Suns'' bija izveidojusies tik liela rinda, kādas pie kinoteātriem nav redzētas kopš rietumu grāvēju izrādēm Valsts kino fonda izrāžu laikā tālajos pagājušā gadsimta septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados. ''Sigur Ros'' muzikālajās gleznās lasāms Īslandes neskartās dabas skaistums - sniegoto kalnu miera iedvesmotas lidojoši ambientas ainavas, ko laiku pa laikam pārtrauc postošas lavīnas atgādinoši eksplozīvi ģitārizvirdumi.

Ko padarīsi? Mūsējie ir finālā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja