Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Skaņas un garšas pilī un tās parkā

Dikļu pils Sajūtu festivāls tagad piedāvā ne tikai mūziku.

Jau ceturtais mūzikas minifestivāls šosestdien, 9. jūlijā, Dikļu pilī šovasar sper nākamo soli – krāšņais, apmeklētāju iecienītais brīvdabas mūzikas notikums nu ir papildināts ar gastronomisko baudījumu, par kuru visu dienu rūpēsies divi izcili šefpavāri. Tāpēc notikums šogad pārdēvēts par Sajūtu festivālu. Tajā varēs nesteidzīgi baudīt lielisku pašmāju mūziķu sniegumu burvīgajā pils parka gaisotnē, kā arī iegrimt īstā garšas baudījumā.

"Dikļu pils Sajūtu festivāls ir pasākums ar īpašu auru, kurā var nesteidzīgi klausīties lielisku mūziku burvīgā pils parka atmosfērā. Senatnīgais parks piešķir mūzikai īpašu skanējumu, ko apmeklētāji var izbaudīt, laiski zvilnot pils šūpuļtīklos vai uz līdzpaņemtajiem plediem. Pasākumam raksturīga mierīga un viegli apcerīga noskaņa, kas rosina atbrīvoties no ikdienas steigas, pilsētas kņadas un ļauties dzīvās mūzikas un krāšņās vides skaistumam," stāsta Dikļu pils mārketinga vadītāja Sanita Rubene, kuras ziņā ir arī pasākuma producēšana.

"Mēs ceram, ka Dikļu pils Sajūtu festivāls izvērtīsies par skaistu ģimenes svētku tradīciju, tāpēc, plānojot programmu, centāmies, lai interesanti un saistoši būtu visiem ģimenes locekļiem – gan no muzikālā viedokļa, gan citās izklaides aktivitātēs. Arī ēdienkarte sastādīta festivālam atbilstoša," stāsta S. Rubene. Šogad festivālā piedalās bērnu vokālā studija Knīpas un knauķi (plkst. 16.30), ģitāras virtuozs Kaspars Zemītis (plkst. 18), izcilais pianists Vestards Šimkus (plkst. 19). "Tas bija viens no lielākajiem festivāla izaicinājumiem – dabūt koncertflīģeli," S.Rubene priecājas, ka palīdzējusi Valmieras mūzikas skola. Mūziķis un komponists Reinis Sējāns solījis teatralizētu priekšnesumu kopā ar orķestri (plkst. 20.15). Radošā, harismātiskā etnodžeza dziedātāja un koklētāja Elza Rozentāle muzicēs ar instrumentālu grupu (plkst. 21.30). Noslēgumā (plkst. 22.45) uzstāsies populārā latviešu grupa Jumprava.

"Šajā gadā Dikļu pils restorāns guvis īpaši augstu novērtējumu reitingos Ekselences Top 30 un The White Guide Nordic 2017, tāpēc nolēmām festivālu papildināt ar garšas baudījumu, kas ir viena no mūsu stiprākajām pusēm. Festivāls piedāvā ne tikai mūziku, bet arī garšas ceļojumu un izcilu pavāru priekšnesumus visām gaumēm. Par garšām rūpēsies Dikļu pils šefpavārs Jānis Siliņš, kā arī viņa skolotājs un iepriekšējais pils šefpavārs Valters Zirdziņš, kuram tagad jau ir pašam savs Valtera restorāns Vecrīgā," stāsta S. Rubene. Sadarbībā ar ZINOO zinātkāres centru padomāts arī par izklaides programmu bērniem – radošajām darbnīcām un eksperimentiem. Bērniem līdz septiņu gadu vecumam ieeja ir bez maksas.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja