Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Trīsdesmit piecas iespējas!

Tehniskās jaunrades nama Annas 2 direktore Irēna Maskaļonoka šopēcpusdien aicina bērnus un viņu vecākus uz svētkiem Annas ielā

Annas ielas svētki daudzus gadus nozīmēja elpu aizraujošas ēverģēlības mazajā šķērsieliņā netālu no Dailes teātra, kur atrodas Tehniskās jaunrades nams. Šoreiz nebūs nekādu peldbaseinu ar piepūšamajām laivām un sienu, pa kurām rāpties jaunajiem alpīnistiem! Pasākuma rīkotāja, Annu 2 direktore Irēna Maskaļonoka stāsta "Visu, kas interesants, varēs apskatīt pašā Tehniskās jaunrades namā!" No pulksten 15.00 līdz pat vakaram pulciņi, studijas un darbnīcas pārtaps maģiskās laboratorijās, kuras vadīs sava amata spicākie meistari. Lai nerauc degunu arī tie, kuri jūtas pārauguši skolēnu vecumu! Ko jūs teiksiet par persiešu valodas studijām? Par medicīnas apgūšanu? Par kino un lidmodelīšiem? Annas 2 šogad skolēniem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam piedāvā trīsdesmit piecas iespējas būt radošiem.

Kompīša alternatīva

Pagulēt siltās zemēs pie baseina un uzspēlēt kādu datorspēli — tas viss ir normāli. Jautājums tikai, kādās devās? I.Maskaļonoka novērojusi, ka mūsdienās vecāki nereti ir tik pārstrādājušies un noguruši, ka neprotestē, redzot bērnu stundām dirnam pie datora vai televizora. Galvenais, lai mājās miers un klusums! Tā vietā viņa iesaka vecākiem paņemt savu bērnu vai spurīgo tīni pie rokas un ielūkoties Annās 2 — kas tur interesants? Šajā mācību gadā Tehniskās jaunrades nams aicina arī pirmsskolas vecuma bērnus — viņiem būs iespēja darboties ar papīru, krāsām. "Mammas pa to laiku varēs būt brīvas!" I.Maksaļonoka stāsta, ka jaukākais Annas ielas namā ir tas, ka atšķirībā no mācībām skolā šeit nekas nav obligāts pienākums. Pamēģināji un nepatika? Mēģini kaut ko citu! Mēdz būt arī tā, ka skolā sekmes nav tik labas, toties bērns ir čempiņš kādā nozarē: lieliski filmē, fotografē, konstruē vai zīmē. "Katrs mums ir labs tāds, kāds ir. Bērni arī savstarpēji sadraudzējas. Tā ir iespēja ne tikai atklāt savu talantu, bet arī pamainīt ierasto vidi." Bērnu zinātnes centrs, planetārijs, fotostudija, filmu studija, trases automodelisms, tehniskā datorgrafika, angļu klubs bērniem, koka rotaļlietu darināšana, aerobika un vēl neskaitāmas aizraujošas lietas! Annas 2 lielākais trumpis esot lieliski pasniedzēji. "Pie viņiem var nākt ne tikai uz pulciņu vai studiju, bet arī konkrētu padomu paprasīt," iedrošina I.Maskaļonoka. Ar bērniem viņi aprunājas.

Sacensību čempioni

Liels bija lidmodelisma pulciņa puišu prieks, šovasar atgriežoties mājās ar čempionu titulu no Ukrainā notikušā Pasaules kausa raķešu modelismā. Par čempioniem viņi šovasar kļuva arī Slovākijā. Annas 2 filmu studijas jaunie režisori jau piedalījušies kinofestivālā 2 Annas, kļuvuši par laureātiem. Bērnu un jauniešu prieks, gūstot panākumus, ir milzīgs "Tā pamazām viņi iemācās strādāt" uzskata I.Maskaļonoka.

I.Maskaļonoka domā, ka Latvijā patlaban ļoti nepieciešami eksakto zinātņu pārzinātāji. Te, Annās 2, iespējams, darbojas topošie fiziķi, ķīmiķi, inženieri. Darbošanos Annās 2 apmaksā valsts. Tas ir ļoti būtiski, jo dod iespēju piedalīties jebkuram bērnam neatkarīgi no ģimenes materiālā stāvokļa. Lielākoties nodarbībās ar bērniem tiek strādāts individuāli. "Lielie reizēm tā aizraujas, ka no filmu studijas vienpadsmitos vakarā gandrīz ar slotu jādzen ārā," stāsta I.Maskaļonoka. Televīzijā uzvirmojot jauniem šoviem, bērni vairāk interesējoties par dziedāšanu, dejošanu. Tehniskās jaunrades nama vienīgais āķis, ar ko aizķert uzmanību, ir iedot vienu reizīti pamēģināt. "Tad jau iepatīkas!" I.Maskaļonoka zina stāstīt, ka gan Nīderlandē, gan arī Vācijā bērnu ārpusskolas nodarbības atstātas privātā sektora rokās. Tas veicinājis narkotiku un alkohola izplatības problēmu pusaudžu un jauniešu vidū. "Tagad viņi brauc pie mums pieredzes apmaiņā. Un brīnās, kā mums var būt tik labi pasniedzēji un darbnīcas," ir gandarīta I.Maskaļonoka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja