Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Zobenzivs - sezonas nagla Dabas muzejā

Līdz ar mācību gada sākumu sezonu 3.septembrī atklāj Latvijas Dabas muzejs. Apmeklētājiem tiks piedāvāti vairāki pārsteigumi gan ekspozīcijās, gan biļešu kasēs. Šodien plkst. 12 par muzeja eksponātu svinīgi kļūs Ziemupē pirms gada izskalotā zobenzivs.

Šogad muzejā jauna ekspozīcija - dabas izziņas istaba "Par Zemi, Sauli un mums". Ekspozīcija sniegs pirmās zināšanas par dabu pašiem mazākajiem muzeja apmeklētājiem, kā arī palīdzēs izprast likumsakarības un norises dabā pamatskolas vecuma bērniem. Ekspozīcijā ar iepriekšēju pieteikšanos notiks dažādu tēmu nodarbības, kurās gan 1.- 6.klašu skolēnu grupas, gan ģimenes varēs gūt pirmatzināšanas par dabu, tās likumsakarībām un norises procesiem dabā.

Novembrī, atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas apaļo gadadienu, muzejs atklās vēl divas jaunas ekspozīcijas - "Zemes biosfēras evolūcija" un "Dinamiskā ģeoloģija un ieži", par ko ziņosim turpmāk.

No 3. līdz 7.septembrim Dabas muzejs īpaši aicina 1.klašu skolēnus - viņiem apmeklējums bez maksas. Bez tam
3.septembrī plkst. 12.00 ekspozīcijā "Jūra" pirmo reizi būs iespējams ieraudzīt divus muzeja jaunos eksponātus – Ziemupē pirms gada izskalotās zobenzivs (Xiphias gladius) mulāžu un skeletu, kas arī turpmāk būs pieejami muzeja apmeklētājiem. Pasākumā par zobenzivs nokļūšanu līdz eksponāta statusam stāstīs LDM speciāliste Digna Pilāte, piedalīsies arī LDM draugi, kas palīdzējusi muzejam zobenzivs saglabāšanā un mulāžas izveidošanā.

No 3.septembra līdz 28.septembrim muzejs aicina uz akciju "Nāc ar draugu uz Dabas muzeju!". Akcijas laikā, atnākot divatā ar draugu uz muzeju, lai aplūkotu muzeja pastāvīgās ekspozīcijas, par ieejas biļeti maksās tikai viens no apmeklētājiem. Akcijas mērķis ir sniegt iespēju muzeja apmeklētājiem pavadīt laiku kopā ar sev tuvu cilvēku, kopā uzzinot ko jaunu. Pēc muzeja apmeklējuma akcijas dalībnieki varēs doties uz muzeja pagrabstāva kafejnīcu "MicRecBārs", kur, uzrādot muzeja ieejas biļetes un vienam no akcijas dalībniekiem nopērkot kafiju vai tēju, draugam tā tiks piedāvāta bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja