Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Senātā nonākusi krimināllieta par paziņas nogalināšanu ar cirvi

Augstākās tiesas (AT) Senātā nonākusi krimināllieta, kurā jau iepriekš par slepkavību sodītais Raivo Jurševskis apsūdzēts par jaunas slepkavības izdarīšanu - saskaņā ar apsūdzību viņš dusmu uzplūdā nogalinājis savu paziņu, uzbrūkot tam ar cirvi.

Izskatot lietu pirmajā instancē, Rīgas apgabaltiesa 2009.gada 16.novembrī Jurševskim par tā paša gada 1.aprīlī izdarītu paziņas noslepkavošanu piesprieda 18 gadu brīvības atņemšanu ar policijas kontroli uz trim gadiem un mantas konfiskāciju, taču, ņemot vērā iepriekš neizciesto papildsodu, kā galīgo sodu apgabaltiesa Jurševskim noteica 19 gadu brīvības atņemšanu ar policijas kontroli uz trīs gadiem un mantas konfiskāciju.

Jurševskis šo spriedumu pārsūdzēja. Izskatot lietu apelācijas kārtībā, AT Krimināllietu tiesu palāta šā gada 23.augustā apgabaltiesas spriedumu atcēla daļā par papildsoda pieskaitīšanu, kā rezultātā noziedzīgā nodarījuma kvalifikācija Jurševskim netika grozīta, taču AT par sešiem mēnešiem samazināja viņam piespriesto galīgo sodu, kā rezultātā Jurševskim tika noteikts cietumsods uz 18 gadiem un sešiem mēnešiem, taču pārējā daļā pirmās instances nolēmums tika atstāts negrozīts.

Tomēr Jurševskis pārsūdzēja arī šo nolēmumu, tāpēc lieta nonāca AT Senātā, kas kasācijas kārtībā rakstveida procesā to izskatīs otrdien, 15.novembrī, informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja.

Saskaņā ar apsūdzību Jurševskis 2009.gada 1.aprīļa vakarā kāda Rīgas nama pagrabstāvā izvietotā darbnīcā kopā ar savu paziņu lietojis alkoholu. Personisku apvainojumu dēļ starp abiem vīriešiem izcēlies strīds, kura laikā Jurševskis, būdams jau 2003.gadā sodīts par kādu citu slepkavību, paņēmis cirvi un ne mazāk kā četras reizes iecirtis paziņam galvā. Rezultātā ievainotais vīrietis miris.

Kā izriet no pirmās instances tiesas sprieduma, pēc pāris nedēļām policisti Jurševski aizturējuši. Sākotnēji viņš norādījis, ka nav vainīgs minētajā slepkavībā, tomēr nedaudz vēlāk atzinies tajā.

Kad lieta nonākusi tiesā, Jurševskis atkal liecinājis, ka slepkavību nav izdarījis, proti, ar paziņu gan saticies, taču nekāda strīda neesot bijis un pēc kopīgas iedzeršanas viņš vienkārši aizgājis mājās. Tiesai Jurševskis klāstīja, ka policistiem slepkavībā atzinies vien tāpēc, ka tie uzvedušies draudīgi, aizturēto psiholoģiski iespaidojuši un ironizējuši, ka viņš neesot spējīgs dzīvot sabiedrībā.

Galu galā viens no policistiem licis uzņemties Jurševskim vainu, solot, ka tādā gadījumā tiks ņemta vērā vaļsirdīgā atzīšanās un palīdzēšana izmeklēšanai, kas vēlāk viņam pašam var nākt par labu, tiesā liecināja apsūdzētais.

Apkopojot lietā savāktos pierādījumus, tiesa tomēr uzskatīja, ka Jurševskis ir izdarījis minēto slepkavību, tāpēc viņš tika atzīts par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kas paredzēts Krimināllikuma 118.panta 3.punktā, - slepkavībā, ko izdarījusi persona, kas jau agrāk kādu nogalinājusi.

Lai gan tiesas spriedums vēl nav stājies spēkā, Jurševskis atrodas apcietinājumā, kas viņam piemērots kā drošības līdzeklis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas