Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Fortum iesniedz SPRK samazinātu siltumenerģijas tarifu projektu Jelgavai

Fortum iesniedzis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai jaunu tarifu projektu, kas paredz samazināt siltumenerģijas gala pārdošanas tarifu Jelgavas pilsētā, salīdzinājumā ar spēkā esošajiem tarifiem, par 6,4 līdz 8,1 procentam atkarībā no dabasgāzes tirdzniecības gala tarifa, portālu Diena.lv informēja SIA Fortum Jelgava pārstāve Guntra Matisa.

Tarifa izmaiņas ir saistītas ar kopējā siltuma lietotājiem nodotā siltumenerģijas apjoma pieaugumu, plānoto siltuma zudumu samazinājumu, kā arī ar citu izmaksu un rentabilitātes samazinājumu salīdzinājumā ar spēkā esošajām tarifā iekļautajām izmaksām. Izmaksu samazinājums iegūts veicot siltumenerģijas ražošanas un pārvades efektivitātes uzlabojumus, kā arī veicot uzņēmuma darbības un pārvaldes efektivitātes uzlabojumus.

Tiek prognozēts, ka jaunie tarifi stāsies spēkā no šā gada 1.oktobra. Šobrīd spēkā esošais SIA Fortum Jelgava siltumenerģijas tarifs ir spēkā no 2012.gada 1.februāra.

SIA Fortum Jelgava siltumenerģijas tarifi tiek apstiprināti tabulas veidā pie dažādām dabasgāzes tirdzniecības cenām. Katru mēnesi spēkā esošais siltumenerģijas tarifs mainās atkarībā no dabasgāzes tirdzniecības cenas attiecīgajā mēnesī. Ja dabasgāzes cena kāpj, siltumenerģijas tarifs pieaug, ja dabasgāzes cena samazinās, samazinās arī siltumenerģijas tarifs.

Lai nodrošinātu prognozējamus un tirgus situācijai atbilstošus siltumenerģijas tarifus, kā arī lai pilnveidotu siltumenerģijas ražošanu, Fortum Jelgavā būvē biomasas kurināmā koģenerācijas staciju, kura tiks nodota ekspluatācijā 2013.gada rudenī. Līdzīgas biomasas koģenerācijas stacijas "Fortum" ir uzbūvējis Igaunijas pilsētās Tartu un Pērnavā, kurās līdz ar to ir vieni no zemākajiem siltumenerģijas tarifiem Igaunijā. Pēc biomasas koģenerācijas stacijas nodošanas ekspluatācijā, Fortum turpinās samazināt siltumenerģijas tarifu, kas 2014.gada sākumā varētu sasniegt 10% samazinājumu salīdzinot ar 2012./2013.gada apkures sezonu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas