Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kurzemē 28 spēkratiem konstatētas satiksmei neatbilstošas riepas

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) un Valsts policijas (VP) darbinieki, šonedēļ turpinot transportlīdzekļu pārbaudes un pastiprināti pievēršot uzmanību automobiļu riepu stāvoklim, Kurzemes reģionā 28 spēkratiem konstatējuši satiksmei neatbilstošas riepas, aģentūru LETA informēja CSDD Sabiedrisko attiecību daļā.

Kopumā šonedēļ tika pārbaudītas 878 automašīnas.

CSDD informē, ka reida laikā vienam automobilim konstatētas trīs pilnībā nodilušas (pat ar atdalījušos protektora slāni) ziemas riepas un vienu nodilusi vasaras riepa. Šim automobilim uzreiz tika atņemtas numura zīmes, anulēta tehniskās apskates uzlīme, kā arī piemērots attiecīgais naudas sods. Tādējādi novērsta šāda auto dalība satiksmē. 

Savukārt pārējiem automobiļiem tika anulēta tehniskās apskates uzlīme un piemērots naudas sods, informē CSDD.

CSDD un VP aicina autovadītājus iepazīties ar prasībām transportlīdzekļu riepām ziemas periodā. Kaut arī transportlīdzekļu riepu vecums Latvijā nav ierobežots, tomēr CSDD aicina neizmantot riepas, kas ir vecākas par pieciem līdz sešiem gadiem. 

Ņemot vērā pārbaudēs konstatēto realitāti uz ceļa, CSDD un Valsts policija turpinās šādus reidus, rūpējoties par satiksmes drošību ziemas apstākļos.

Jau ziņots, ka  turpmāk ar neatbilstošām riepām aprīkotām automašīnām tiks liegta dalība ceļu satiksmē, anulējot tehniskās apskates uzlīmi un atņemot numura zīmes. CSDD informēja, ka šāds lēmums balstīts uz transportlīdzekļu pārbaudes rezultātiem Daugavpils reģionā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas