Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Rāviņam Volvo tirgotāji auto pārdod par puscenu

Jelgavas mērs Andris Rāviņš, darba mašīnai prasot ekskluzīvas lietas un pēc līzinga termiņa beigām nopērkot to pats, tālredzīgi sarūpējis sev labu auto, ziņo portāls zz.lvDraudzīgā daudzgadu sadarbība ar automašīnu Volvo izplatītājfirmu ALD Automotive, ar specifiskām konkursu prasībām radot tai iespēju būt vienīgajai spēkratu piegādātājai, Jelgavas Domes priekšsēdētājam Andrim Rāviņam (ZZS) izrādījusies veiksmīga.

2007. gada izlaiduma mašīnu, ar kuru teju piecus gadus mērs brauca darba darīšanās, pēc līzinga beigām_ ALD Automotive _viņam pārdevusi par divreiz zemāku cenu nekā tādus pašus modeļus tirgo citiem.Par apšaubāmajiem Jelgavas Domes automašīnu iepirkumiem Ziņas rakstījušas jau vairākkārt. Iepirkumu uzraudzības biroja informācija liecina, ka tieši Volvo markas braucamos Jelgavas Domes vadība iecienījusi kopš 2006. gada. Gan pēdējā jaunu auto iepirkumā, gan tādā pašā konkursā pirms teju trim gadiem pašvaldība potenciālajiem mašīnu piegādātājiem izvirzīja ārkārtīgi specifiskas prasības. Tā gribēja četras noteikti sarkanas un vienu bēšas metāliskas krāsas auto, nosakot vēl 30 prasību – piemēram, salonam jābūt ar koka un ādas apdari, tekstila tepiķiem, apsildāmiem spoguļiem, ādas sēdekļiem, gaisa filtru un citām "ekstrām".Darba un privātais auto – vienādiLai gan Ziņas izteica bažas, ka uzvarēt konkursā var tikai viena kompānija – ALD Automotive, kas Volvo piegādājusi arī iepriekš –, Jelgavas Dome aizdomas noraidīja. Tomēr konkursā pieteicās un uzvarēja tieši šī firma, kas bija arī vienīgais pretendents. Citi prasības acīmredzot neizturēja._ ALD Automotive _ieguvusi 77,5 tūkstošu latu (bez PVN) līgumu uz trim gadiem, nodrošinot Domes vadību ar 2011. gada izlaiduma Volvo. Atbilstoši noslēgtajam dienesta automašīnu nomas līgumam ar SIA ALD Automotive pēc nomas termiņa beigām 2011. gada 8. novembrī līdz tam nomātās automašīnas tika atdotas atpakaļ kompānijai, skaidro Jelgavas Domes preses sekretāre Līga Klismeta. "Uzņēmums automašīnu Volvo S 80 piedāvāja iegādāties Domes priekšsēdētājam, kurš iespēju izmantoja," informē L.Klismeta. Tādējādi saskaņā ar publiskotajiem valsts amatpersonas datiem A.Rāviņš par 3859 latiem ticis pie 2007. gada izlaiduma mašīnas, ar kuru līdz tam pats brauca kā ar dienesta auto. Tagad viņš darba darīšanās pārvietojas ar izskata un «ekstru» ziņā tādu pašu, tikai 2011. gada izlaiduma mašīnu.Rāviņam izdevīgs pirkumsKā liecina interneta sludinājumu vietnē ss.lv publicētie sludinājumi, lētākais 2007. gada «Volvo S80» modelis nopērkams par nepilniem septiņiem tūkstošiem latu. Pārējos 12 sludinājumos šis modelis piedāvāts par dārgāku cenu – līdz par desmit tūkstošiem latu.

SIA ALD Automotive Klientu apkalpošanas nodaļas vadītāja Diāna Ceplīte sarunā ar Ziņām nebija īpaši vaļsirdīga, skaidrojot sadarbību ar Jelgavas Domi. Mašīnas, kuras pēc līzinga termiņa firma saņem atpakaļ, tiekot pārdotas pašu autoplacī un ar interneta mājas lapas starpniecību. Kādēļ Jelgavas mēram pie pierastā Volvo izdevies tikt par puscenu, viņa skaidrot atteicās, aizbildinoties ar komercnoslēpumu. "Volvo vispār nav tās ejošākās mašīnas," viņa noteica, ar to acīmredzot skaidrojot dāsno cenu A.Rāviņam. Gan jāpiebilst, ka patlaban ALD Automotive interneta lappusē līdzīgs 2007. gada Volvo S80 izlikts par nepilniem 12 tūkstošiem eiro (vairāk par 8000 latiem), tātad uz pusi dārgāks par A.Rāviņam pārdoto.

Nepierādāmais kukulis

"Ļaunākajā gadījumā to varētu dēvēt par kukuli, jo cena ir acīmredzami zemāka par vidējo tirgus līmeni," saka politiskās korupcijas pētnieks Valts Kalniņš no sabiedriskās politikas centra Providus. Tomēr viņš uzreiz piebilst, ka pierādīt to būtu teju neiespējami. «Tomēr aizdomas šoreiz ir, ka firma cenšas piekopt labas attiecības ar pašvaldību un Rāviņu," vērtē V.Kalniņš. Viņš arī kritizē Jelgavas Domes vēlmi pēc šikām mašīnām, norādot specifiskas prasības. "Bažas par nesaimniecisku rīcību, jo pašvaldībām nevajadzētu izcelties ar greznību. Turklāt aizdomīgi, ka konkursos uzvar viena un tā pati firma."

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija, Jelgavas Dome ar specifisko prasību noteikšanu mašīnu sagādē uzņēmumam ALD Automotive nodrošina pastāvīgus ienākumus. Nomājot jaunus un lietotus Volvo, no pilsētas budžeta firmai piecu gadu laikā samaksāts vairāk par 250 tūkstošiem latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas