Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Renovēs Neretas kultūras namu un būvēs brīvdabas estrādi Mazzalvē

Iesaistoties Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas projektā, Neretas novada pašvaldība plāno renovēt Neretas kultūras namu un būvēt brīvdabas estrādi Mazzalvē, informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Meldere.

Pašvaldība iesaistījusies projekta Nemateriālās kultūras un vietējās vēstures mantojuma saglabāšanas, pieejamības un attīstības veicināšana, uzlabojot kultūras tūrisma konkurētspēju Latvijā, Lietuvā un Baltkrievijā īstenošanā un plāno atjaunot brīvdabas estrādi Mazzalves pagastā, renovēt telpas Neretas kultūras namā un izveidot aušanas studijas 3D ekspozīciju Iemācies aušanas mākslu.

Tāpat tiks organizēti starptautiski semināri, plenēri un meistarklases, notiks tūrisma un kultūras profesionāļu apmācības, kā arī amatnieku, uzņēmēju un dizaineru sadarbības radošā darbnīca. Vairākas aktivitātes būs vērstas uz trīs tūrisma maršrutu izstrādi un dažādu mārketinga pasākumu īstenošanu - žurnālistu vizītēm, tūrisma objektu popularizēšanu starptautiskās izstādēs.

Neretas novada daļa projektā ir 165 241 eiro, tai skaitā 90% Eiropas Savienības atbalsts 148 717 eiro.

Jau vēstīts, ka vairākas Zemgales pašvaldības sadarbībā ar Lietuvas un Baltkrievijas kolēģiem īstenos projektu Nemateriālās kultūras un vietējās vēstures mantojuma saglabāšanas, pieejamības un attīstības veicināšana, uzlabojot kultūras tūrisma konkurētspēju Latvijā, Lietuvā un Baltkrievijā, kas paredz arī jaunu tūrisma maršrutu radīšanu.

Projekta vadošais partneris ir Zemgales plānošanas reģions, bet īstenošanā iesaistīts arī Polockas rajona izpildkomitejas Sporta un tūrisma departaments, Viļņas rajona pašvaldības administrācija un Roķišķu Reģionālais muzejs, kā arī Neretas novada un Jēkabpils pašvaldība.

Ieceres ieviesēji organizēs dažādu paaudžu iedzīvotāju tikšanās, lai apzinātu un pārmantotu vietējo nemateriālo kultūras mantojumu, rīkos starptautiskus seminārus, plenērus, festivālus un meistarklases, kā arī amatnieku, uzņēmēju un dizaineru sadarbības radošo darbnīcu. Vēl vairākas aktivitātes būs vērstas uz kultūras un tūrisma profesionāļu zināšanu papildināšanu, trīs tūrisma maršrutu izstrādi un popularizēšanu starptautiskās izstādēs un žurnālistu vizītēs, mārketinga pasākumu ieviešanu un kultūras tūrisma objektu infrastruktūras uzlabošanu.

Projekta ieviešana ilgs aptuveni divus gadus, līdz 2021.gada maijam un tā kopējais finansējums ir 1 031 591 eiro, tostarp Eiropas Savienības finansējums 928 432 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas