Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Valmierā no septembra paaugstināsies maksa par nešķirotu sadzīves atkritumu apsaimniekošanu

Valmierā no 1. septembra paaugstināsies maksa par nešķirotu sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, liecina Valmieras pilsētas pašvaldības domes pieņemtais lēmums.

Pašvaldības deputāti domes sēdē izskatīja kompānijas ZAAO iesniegumu, kurā pašvaldības domei lūgts apstiprināt izmaiņas maksā par nešķirotu sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, un, izvērtējot uzņēmuma sniegto informāciju, pieņēma lēmumu, ka no 2019.gada 1.septembra maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Valmieras pilsētas administratīvajā teritorijā būs 16,56 eiro par kubikmetru atkritumu bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Patlaban viens kubikmetrs sadzīves atkritumu Valmierā maksā 14,92 eiro.

Maksu veido pašvaldības apstiprinātā maksa par sadzīves atkritumu savākšanu, pārvadāšanu, pārkraušanu, šķirošanu un citām normatīvajos aktos noteiktajām darbībām, ko veic pirms atkritumu reģenerācijas un kas samazina apglabājamo atkritumu apjomu, par uzglabāšanu, dalītās atkritumu savākšanas, pārkraušanas un šķirošanas infrastruktūras objektu uzturēšanu atbilstoši līgumam, kuru noslēgusi pašvaldība un atkritumu apsaimniekotājs, kā arī izmaksas to sabiedrības izglītības pasākumu finansēšanai, kuri vērsti uz atkritumu radītāju izglītošanu atkritumu apsaimniekošanas jomā - 9,73 eiro par vienu kubikmetru.

Maksā iekļauts arī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas apstiprinātais tarifs par sadzīves atkritumu apglabāšanu atkritumu poligonā Daibe - 6,83 eiro par vienu kubikmetru.

Nepieciešamību mainīt līdzšinējo maksu ZAAO pamato ar darba spēka izmaksu pieaugumu, degvielas izmaksas pieaugumu par 18%, autotransporta servisa pakalpojumu izmaksu pieaugumu par 8% un citām ar pakalpojuma sniegšanu saistītām izmaksām.

Maksas palielināšanas nepieciešamība arīdzan cieši saistīta ar ZAAO finanšu rādītāju saglabāšanu tādā līmenī, lai arī turpmāk nodrošinātu ZAAO kredītspēju ar mērķi savlaicīgi atjaunot pamatlīdzekļus un nodrošinātu uzņēmuma attīstības perspektīvas, teikts pašvaldības lēmumā.

ZAAO ir radījusi iespējas arī samazināt maksājumu apmēru par nešķirotu sadzīves atkritumu apsaimniekošanu. ZAAO aicina iedzīvotājus aktīvi izmantot atkritumu šķirošanas iespējas - individuāli dalīti vāktu atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu privātmājām, EKO punktus, EKO laukumus, konteinerus PET pudelēm, jo par šo konteineru tukšošanu iedzīvotājiem nav jāmaksā.

Arī uzņēmēji var ietaupīt līdzekļus, šķirojot atkritumus, piesakoties ZAAO piedāvātajiem dalīti vāktu atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumiem.

Top komentāri

Par Valmieras komunāliem
P
Nesaprotu, kā valmierieši, kuri dzīvo SIA "Valmieras namsaimnieka" apsaimniekotajās mājās, kā viņi spēj samaksāt komunālos maksājumus... Man par 2- istabu dzīvokli Rīgā Purvciemā ar platību 50 kvm apsaimniekotājs SIA "RNP" jūnijā par komunāliem bija aprēķinājis 68.- eur, bet Valmierā par 1-istabas dzīvoklīti 35 kvm, kurā praktiski neviens nedzīvo, ar niecīgu ūdens patēriņu 105.- eur. (!!!). Varbūt Valmiera ir miljonāru pilsēta, vai arī tur dzīvo vientieši, kurus var cirpt kā aitas.
valmierieši
v
joka pēc uzfilmējiet, vai tos sašķirotos ved prom no konteineriem atsevišķi, vai atkal sagāž kopā vienā kulbā ! Rīgā gāž kopā...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas