Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +22 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 6. augusts
Aisma, Askolds

CleanR pārņems Lautus atkritumu apsaimniekošanas biznesu

Vides apsaimniekošanas kompānija SIA "CleanR" plāno paplašināt darbību, sadzīves atkritumu apsaimniekošanai pievienojot arī medicīnas un bīstamos atkritumus, aģentūru LETA informēja "CleanR" valdes priekšsēdētājs Valerijs Stankevičs.

Uzņēmums plāno iegādāties atkritumu apsaimniekotāja SIA "Lautus" veselības aprūpes un bīstamo atkritumu apsaimniekošanas biznesu, kā arī vakuumsūknēšanas un asenizācijas pakalpojumu segmentu.

Darījumam vēl jāsaņem Konkurences padomes atļauja.

Stankevičš atzīmē, ka medicīnas un bīstamo atkritumu apsaimniekošana nodrošina veselības aprūpes iestāžu radīto atkritumu drošu savākšanu, apstrādi un iznīcināšanu, kā arī nederīgu medikamentu, dzīvsudraba termometru un citu bīstamu atkritumu savākšanu no iedzīvotājiem.

AS "CleanR grupa" jau nodrošina sadzīves, bioloģisko, tekstila, izlietotas eļļas un cita veida atkritumu, kā arī būvgružu un industriālo atkritumu apsaimniekošanu.

"CleanR grupas" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis skaidro, ka vakuumsūknēšanas un asenizācijas pakalpojuma pievienošana atkritumu pārvaldības segmentam dažādos "CleanR" sniegtos pakalpojumus, paplašinot servisa klāstu individuālajiem un juridiskajiem klientiem, kā arī pašvaldībām.

Stankevičs atzīmē, ka ar "Lautus" iegādi uzņēmums sāks darbību arī piesārņotu teritoriju atjaunošanā un vides kvalitātes uzlabošanā.

"Lautus" patlaban piedāvā veselības aprūpes, bīstamo un citu atkritumu savākšanu, transportēšanu, apstrādi un iznīcināšanu. 

"Lautus" īpašnieka "AM Investīcijas" otrs uzņēmums SIA "Lautus vide", kas nodrošina sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, saglabās esošo kapitāldaļu struktūru un netiek pārdots.

"Lautus" un "Lautus Vide" valdes loceklis Agris Markss min, ka nododot šo atkritumu veidu apsaimniekošanu "CleanR", paredzēts stiprināt "Lautus vide" tehnisko un tehnoloģisko kapacitāti, paaugstinot klientu apkalpošanu un pilnveidojot uzņēmuma darbības procesus, kā arī saglabājot konkurenci sadzīves atkritumu segmentā.

Jau vēstīts, ka "Clean R" pagājušajā gadā strādāja ar 42,728 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 12,2% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 7% un bija 4,492 miljoni eiro.

Kompānija "CleanR grupa" reģistrēta 2014.gadā, un tās pamatkapitāls ir 346 000 eiro. "CleanR grupa" obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

"Lautus" pagājušajā gadā strādāja ar 11,107 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 68,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 97,3% un bija 1,672 miljoni eiro.

Kompānija reģistrēta 2001.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,3 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašniece ir "AM Investīcijas", kuras patiesie labuma guvēji ir Agris Markss un Armands Strods.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses