Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Āboltiņa neatteiktos atkārtoti ieņemt Saeimas priekšsēdētāja amatu

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) intervijā LNT ziņu raidījumam 900 sekundes norādīja, ka būtu gatava šo amatu ieņemt arī pēc rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām.

Aptaujas liecina, ka Saeimas prestižs pēdējo trīsarpus gadu laikā kopš 11.Saeimas ārkārtas vēlēšanām nav uzlabojies. "Es nevienā brīdī nemēģināšu apgalvot, ka Saeimas prestižs ir augsts - tieši tāpēc, ka ir dažādas sabiedrības negācijas un problēmas, ar kurām tomēr sastopas ikviens Latvijas iedzīvotājs. Bieži vien ir neveiksmīga komunikācija no politiķiem par to, kas tiek darīts," atzina politiķe, kura Saeimas priekšsēdētāja amatu ieņem kopš 2010.gada.

"Problēma ir arī tajā, kas attiecas uz politiķu morāli ētiskajiem jautājumiem, par viņu uzvedību, lēmumiem, vai rīcību," sacīja S.Āboltiņa. Viņa norādīja, ka šis ir ārkārtas vēlēšanās ievēlēts parlaments un tā "ir ļoti liela specifika". Kvalitatīvi deputātu sastāvs atlaistajā 10.Saeimā esot bijis daudz augstāks. "Šajā Saeimā ir ienākuši daudzi nejauši cilvēki. Ja jūs paskatīsieties, no 100 cilvēkiem cik ir tādi, kuri ne reizes nav bijuši tribīnē vai nākuši ne ar vienu iniciatīvu. Ir mazāk aktīvu deputātu, kuri nāk ar reālām iniciatīvām," atzina Saeimas priekšsēdētāja.

12.Saeimas vēlēšanas notiks 4.oktobrī. Tām iesniegti 13 partiju deputātu kandidātu saraksti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas