Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Ar aizdevējiem vēl runās par IIN paaugstināšanu un progresīvo mājokļa nodokli

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Kaspars Gasūns
K
puis, grāmatvedība nav gluži makroekonomikas apakšnozare. ;)
Ainis
A
Tādi cūkas, kā tu, pamatojoties uz ekonomiskiem apsvērumiem savedīs pilnu Latviju ar svešas tautas strādniekiem, kas vergos tev par guļvietu un maizes riku, bet latvieši, lai dzīvotu cilvēka cienīgu dzīvi neatkarīgi no izglītības, būs spiesti braukt prom no savas zemes!
daunitis
d
Nesaprotu, kāpēc progresīvais nodoklis nav vēl ieviests! Kā visās civilizētās Eiropas valstīs. Tur neviens nevaimanā, ja viņam novelk kādus 40%. Aristokrāti, ko neteiksi! ,,Nothing special'' zilasiņu izcelsmi nespēj noslēpt pat viņa nevērīgais angļu valodas lietojums.
Asterix
A
Jukum, nav slikta ideja par ES pārvaldes ieviešanu. Tiešām.
K-K
K
..Atmodies, pirms TEVI un JL apsteidz Tavi politiskie un valsts interesu pretinieki un tautas acis Tu paliec par oligarhu aizstavi - ieved PROGRESIVO IIN - BEZ VAI ARI AR MIN. PACELUMU, kas TADEJADI atvieglotu slodzi parastam cilvekam ..
Kirka
K
Lai izprastu progresīvā nodokļa nepieciešamību ir jāapskata sabiedrība kopumā. Lai sabiedrība (jebkura apmēra - uzņēmums, valsts) spētu funkcionēt ir nepieciešams gan sētnieks u.c. vienkāršo profesiju pārstāvji, gan ekonomisti, ārsti, skolotāji, juristi, inženieru utt. Ja inženieris izgudros un uzrasēs nez kādu tur super iekārtu, to nevarēs salikt bez skrūvīšu ieskrūvētājiem un rūpnīcas strādniekiem, kas izgatavo detaļas un sētnieka, kas uzkopj, piem., rūpnīcas teritoriju. Tātad, no viena paša inženiera sabiedrībai nekāds labums nerodas. Tāpat sabiedrības interesēs ir katrai profesijai piesaistīt vispiemērotākos sabiedrības locekļus - tātad, izglītības pieejamība un sabiedrības nenoslāņošanās ir svarīga, jo varbūt sētnieka dēlam ir dotības un viņš var kļūt par lielisku inženieri, savukārt inženiera dēlam varbūt labāk padodas un patīk roku darbs un viņš var kļū par lielisku sētnieku vai kādu citu mazkvalificētas profesijas pārstāvi. Mūsu (Latvijas) sabiedrībā ļoti daudzas problēmas ir izraisījusi tieši šī attieksme pret profesiju prestižu. Ir nenormāli daudz cilvēku, kuri ar briesmīgām pūlēm un nepatiku ir izkūlušies cauri augstskolai, tikai tāpēc, ka ir kauns un negods būt veikalā par pārdevēju. Rezultātā ir pilns ar biroju darbiniekiem, kas necieš savu darbu un pilns ar pārdevējām, kas nevar ciest pircēju apkalpošanu. Progresīvais nodoklis ļauj nodrošināt, pirmkārt, pietiekošu darba samaksu arī zemākas kvalifikācijas darbu darītājiem un, otrkārt, piesaistīt konkrētai profesijai vispiemērotāko indivīdu. Un kopumā sabiedrība no tā tikai iegūst (gan inženieris, gan sētnieks).
...
.
No sirds gribētu zināt kas bremzē šo pašu par sevi saprotamu nodokļu ieviešanu, vai tā ir arī JL nostāja, vai tikai TP%Co? Vai viņi visi ir vienā maisā bāžami?
Jukums
J
Mazliet vēl paturpināšu. Tiešām nav saskatāms, kā ar šādu valdību un šādu saeimu mēs varam iziet no krīzes (vai vismaz ielikt pamatus šī procesa uzsākšanai), panākt vajadzīgās izmaiņas likumdošanā - vispirms jau nodokļu sistēmas maiņu un izmaiņas arī lai tieslietu sistēma beidzot sāktu strādāt un tiesāt vainīgos. Vai ik dienas dzirdam absurdus un melīgus apgalvojumus no varas pārstāvjiem, puspatiesības, sadomātus un piemeklētus argumentus, klusēšanu ja nevar savādāk, galu galā. Tad pilnīgi loģisks ir jautājums, cik ilgi vēl ir līdz absolūtam sabrukumam? Un ko darīt lai tomēr vismaz mēģinātu ko izmainīt uz labo pusi? Rīkot protestus, demonstrācijas, streikus? Atmest visam ar roku un aizbraukt no valsts? Sākt biezo īpašumu dedzināšanu un viņu sodīšanu pašiem? Vienkārši pakārties galu galā kā to jau daudzi dara? Gribu tomēr padalīties vienā idejā - varbūt būtu lietderīgi nākamajās vēlēšanās kopā ar n-tajiem partiju sarakstiem paredzēt vēl vienu iespēju - ļaut vēlētājiem nobalsot par to, lai Eiropas savienība šeit ievieš tiešo pārvaldi, nozīmē savus pārstāvjus valsts pārvaldīšanā uz nākamajiem 4 gadiem, kuri tad veiktu vajadzīgās izmaiņas likumdošanā un beidzot iedibinātu šeit godīgas politikas pamatprincipus. Esmu pārliecināts, ka sliktāk nebūtu. Varbūt jau pati šī iespēja, ja tāda tiešām būtu, beidzot piespiestu mobilizēties arī mūsu pašu varas kārotājus un beidzot sākt piedāvāt normālu politiku!? Piekrītu, ka ideja ir diezgan utopiska, bet ko tad darīt, galu galā?
Jukums
J
Patiesībā man ir pilnīgi nesaprotami kāpēc valdība joprojām tik kategoriski atsakās ieviest pašas par sevi acīmredzami nepieciešamas un pasaulē sen praksē pārbaudītas izmaiņas nodokļu likumdošanā - tajā skaitā progresīvo nodokļu sistēmu neizkropļotā veidā, nekustamā īpašuma nodokli normālā veidā u.c.? Vienos svaru kausos ir valsts un tautas liktenis - otrā valsts nozadzēju, neliela bagāto slāņa un dažādu politnoziedznieku īslaicīgās(pasvītroju - īslaicīgās, jo ilgtermiņā šis netaisnīgais režīms tik un tā nav spējīgs pastāvēt - runa var būt tikai par dažiem gadiem) intereses. Cik gan akliem, stulbiem, savtīgiem, ļauniem, nodevīgiem ... ir jābūt lai izvēlētos otro svaru kausu? Un pilnīgi vienalga ir pie kuras partijas viņi pieder - svarīgs ir fakts, ka laikā, kad krīzes liesmas ir pārņēmušas visu valsti, viņi joprojām, kā minimums, vienaldzīgi noskatās, bet kā maksimums, paši vēl pasilda rokas pie šī posta sārta.
...
.
P.S. mani glabj tas,ka tevs man ir krievs ... Armand, atmosties! Krievijas vara tāpat nedomā par saviem cilvēkiem! Tur arī valda vergu dvēseles oligarhi. Piedevām vēl dzen nāvēs karos pret kaimiņiem! Bet ja tas patīk labāk, brauc taču uz turieni! Viņiem ar demogrāfiju nelabāk kā Latvijā! Novēlu izbaudīt !
vieda
v
komentārs no tālā 2007: Ja Baltijas valstis izvairīsies no zemes un citu bagātību aplikšanas ar nodokli, tad bagātība koncentrēsies nedaudzu cilvēku rokās, un tie būs galvenokārt nekustamā īpašuma spekulanti un politiskajām aprindām tuvu stāvošie. Baltijas ekonomikas vēl vairāk polarizēsies - un rezultātā kļūs tikai nabadzīgākas. Latvija un Igaunija jau tagad ir ekonomiski visnevienlīdzīgākās valstis Eiropā. Iznākums tam būs viens - tālāka emigrācija un tieši spējīgākās, vērtīgākās darbaspēka daļas aizplūšana.
Hmm
H
cik ilgi tas mežoni ādās tērpsies??!!!! Ja pats nesajēdz, vai tad viņam blakus neviena cilvēka, kas ar prātu draudzējas nav???
matrix
m
Nu re, tu esi sapelnijis punktus izmeklēšanas izolatoram!
matrix
m
Tev ne ar vienu nav jādalās! Nodokļu nauda nav tava nauda, bet dalīties vari tikai ar savējo! Cik, no kā Tev jāmaksā nodokļos, nosaka tautas suverēns. Nodokļu nemaksāšana ir zagšana!
ululiņš
u
Piekrītu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas