Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Arī jaunā koalīcija nelikvidēs politizētās uzņēmumu padomes

Arī topošā koalīcija nav gatava atteikties no politizētajām valsts uzņēmumu padomēm, ko uzskata par vienu no partiju finansēšanas avotiem un iespējām izošņāt lielos pasūtījumus valsts biznesā. Jaunie partneri — JL, TP, ZZS, TB/LNNK un Pilsoniskā savienība — pirmdien vienojās, ka padomes neveidos valsts SIA un paturēs tikai lielajos un sevišķi lielajos valsts uzņēmumos.

Saeimā sagatavoti grozījumi, kas paredz SIA padomes likvidēt līdz 1.maijam. "Ir pilnīgi skaidrs, ka daļā gadījumu no padomēm nav nekādas jēgas, piemēram, ja valsts pārstāvji nekad nav interesējušies par airBaltic vadības algu vai nav bijuši informēti par Valsts nekustamo īpašumu izšķērdīgajiem plāniem jaunas ēkas būvei," teica PS pārstāve Ilma Čepāne. "Taču daļa partneru grib, lai paliek."

Vairāki sarunu dalībnieki Dienai minēja argumentu, ka, piemēram, tik lielā uzņēmumā kā Latvenergo vadītājs vai ministrijas valsts sekretārs nedrīkst vienpersoniski lemt gan par apjomīgiem investīciju projektiem, gan prioritātēm esošās infrastruktūras atjaunošanai. Taču tikšot koriģēts gan padomju lielums, gan kritēriji, pēc kuriem valsts uzņēmumu amatpersonām nosaka atalgojumu. TP frakcijas vadītājs Māris Kučinskis LETA izteicies, ka padomes jāsaglabā "amatpersonu lielās atbildības dēļ", citādi neviens drīz vairs negribēšot būt valsts sekretārs vai uzņēmuma vadītājs.

Dienas pētījums rādīja, ka uzņēmumi spiesti politizēto padomju veidošanai tērēt vairāk nekā 1,2 miljonus latu. Padomju likvidēšanas gadījumā nauda nebūtu budžeta ietaupījums tiešā veidā, bet paliktu uzņēmumu kontos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas