Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Askolds Rodins: Valdošie attapās

Otrdien valdība akceptēja iesniegšanai Saeimā sagatavotos grozījumus Notariāta likumā. Kad tos pieņems, cilvēkiem, kas notariāli apstiprinās savus parakstus saistībā ar gatavošanos referendumiem, par šo pakalpojumu būs jāmaksā nevis līdzšinējie desmit, bet divi lati. Spēkā esošie likumi noteica, ka parakstījušos cilvēku personas datus pārbauda divreiz: pirmo reizi to darīja notārs, otro — Centrālā vēlēšanu komisija (CVK).

Paredzēts, ka turpmāk to darīs tikai CVK — te rodas šis astoņu latu ietaupījums. Likuma grozījumus, kas noteica šādu kārtību, Saeima pieņēma pērn īsi pirms Ziemsvētkiem, un tā bija koalīcijas reakcija uz to, ka labi ritēja parakstu vākšana referendumam par tautas tiesībām atlaist Saeimu. Jaunievedums aktualizējās, kad uz beigām gāja parakstu vākšana referendumam par pensiju likumu. Ir daudz vēlētāju, kuriem desmit latu nav sīknauda, un tādējādi viņiem iespēja paust politisko gribu iznāca saāķēta ar finanšu iespējām. Tā ir nepieļaujama pilsoņu politisko tiesību netieša ierobežošana. Septembrī grupa Saeimas deputātu (iniciatīva pieder Pilsoniskās savienības frakcijai) vērsās Satversmes tiesā, lūdzot atbildēt, vai ar referendumiem saistītā likumdošana atbilst Satversmei. Atbildi nav grūti prognozēt. Tāpēc šo cūcību labos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas