Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

ASV piešķir Latvijai 1,4 miljonus dolāru militārām vajadzībām

ASV Kongress un valdība nolēmuši Latvijai piešķirt aptuveni 1,4 miljonus dolāru jeb 810 tūkstošus latu militārajām vajadzībām.

ASV vēstniecības Preses un kultūras nodaļa aģentūru BNS informēja, ka ASV Kongress un ASV valdība ir nolēmuši piešķirt ASV Ārvalstu militārā finansējuma programmai Latvijā papildu 1,48 miljonus dolāru.

Šīs programmas ietvaros Latvija šogad jau saņēmusi atbalstu 4,5 miljonu dolāru apjomā no Koalīcijas solidaritātes fonda, līdz ar to kopējais programmas finansējums šogad ir 5,95 miljoni dolāru. Paralēli Latvija arī saņēmusi 1,3 miljonus dolāru militāro apmācību organizēšanai.

ASV vēstniece Ketrīna Toda Beilija (Catherine Todd Bailey) uzskata, ka "papildfinansējums ir kā rādītājs tam, cik Latvija ir nozīmīga kā ASV sabiedrotais un NATO partneris globālajā karā pret terorismu". Piešķirtā nauda būs noderīga militārā aprīkojuma iegādei, lai turpinātu Latvijas bruņoto spēku attīstību, uzsver vēstniece.

Pērn Latvija no ASV saņēma 4,96 miljonus dolāru. Latvija piešķirto finansējumu ieguldījusi paaugstinātas militārās vadības prasmes un kontroles sistēmas NATO samita drošībai īstenošanā, 30 apvidus automašīnu, digitālo radio aparātu un nakts redzamības aprīkojumu, kā arī niršanas aprīkojuma atmīnēšanas operācijām iegādei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas