Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Atrod kokaīnu, ko, iespējams, plānoja izplatīt Baltic Beach Party

Netālu no Lietuvas robežas muitnieki aizturējuši kādu automašīnu, kurā atrada nepilnus 65 gramus kokaīna un nelielu daudzumu marihuānas. Narkotiku kopējā vērtība ir vismaz trīs tūkstoši latu. Šis ir šogad otrs lielākais kokaīna aizturēšanas gadījums uz robežas.

Automašīna, kurā atradās divi Latvijas pilsoņi – automašīnas vadītājs un viens pasažieris, Latvijā bija iebraukusi ap pusnakti, šķērsojot Rucavas – Būtiņģes kontaktpunktu.

Narkotikas bija noslēptas automašīnas salonā zem priekšējā labās puses sēdekļa. Polietilēna maisiņā bija ievietota ar baltu pulverveida vielu pildīta stikla burka, kuras tilpums bija 150-200 mililitri. Auto pasažiera ādas jakas kabatās tika atrasti divi polietilēna iepakojumi ar zaļganbrūnas augu izcelsmes vielu. Veicot ekspertīzi, tika noskaidrots, ka stikla traukā esošā viela ir kokaīns, savukārt zaļganbrūnā augu izcelsmes viela – marihuāna.

Pēc VID Muitas kriminālpārvaldes izmeklētāju rīcībā esošās informācijas narkotikas Latvijā ievestas no Lietuvas, lai tās, iespējams, realizētu pasākuma Baltic Beach Party laikā, kas notiks šī gada jūlija beigās Liepājā, pieļauj VID.

Uzsākts kriminālprocess par narkotisko vai psihotropo vielu lielā apmērā pārvietošanu pāri robežai nelikumīgā veidā, ko izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.  Par šādu noziegumu sods ir brīvības atņemšana no pieciem līdz 12 gadiem. Abām minētajām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Abas personas savu vainu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā ir atzinušas.

Jau vēstīts, ka šī gada februārī VID Ventspilī, veicot kāda Lietuvas pilsoņa kravas automašīnas pārbaudi, automašīnā izveidotā slēpnī atklāja šogad lielāko kokaīna daudzumu - vienu kilogramu kokaīna.

Baltic Beach party risināsies Liepājā šīs nedēļas nogalē.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

dfdf

Festivāls pret narkotikām — šāds nosaukums dots projektam, ko nolēmuši īstenot Liepājas pludmales festivāla Tele2 Baltic Beach Party rīkotāji sadarbībā ar Iekšlietu ministriju. Pasākuma organizētāji apņēmušies koordinēt virkni izglītojošu un radošu pasākumu ar mērķi atturēt jauniešus lietot narkotikas, savukārt Iekšlietu ministrija apņēmusies nodrošināt Valsts policijas cīņu pret narkotiku tirgošanu un lietošanu.

Lasiet rakstu "Organizētāji Liepājas festivālu sola bez narkotikām"

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas