Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Balsojums par Elksniņa gāšanu notiks sestdien

Sestdien, 2.septembrī, plkst.11 notiks Daugavpils pilsētas domes ārkārtas sēde, kuras darba kārtībā būs tikai viens jautājums - par pašreizējā domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa (Saskaņa) atbrīvošanu no amata.

To intervijā avīzei Diena pavēstījis pats Elksniņš.

Fragments no intervijas:

Sēde, kurā deputāti lemtu par jūsu atcelšanu no amata, vēl nav notikusi. Kad tā sagaidāma? Kas vēl būs tās darba kārtībā?

Ārkārtas sēde man jāsasauc līdz 7. septembrim. Dienas kārtībā tikai viens jautājums – par uzticības izteikšanu man. Tikai tad, kad mani tiešām izbalsos, būs pamats sasaukt sēdi, kuras darba kārtībā būtu jauna domes vadītāja ievēlēšana.

Tas būs publisks pasākums, paredzu, ka ļoti interesants. Paskatīsimies, cik daudzi cilvēki uz to sanāks.

Retorika, ko dzirdam pēdējās dienās no jums – par pretkorupcijas koalīciju bez Eigima un Lāčplēša – ieturēta jau tā sauktās lietussargu revolūcijas laikā dzirdētajā stilā. Publiski konfrontējat šo kungu partijas biedrus pret pašu līderiem?

Korupcijas pretiniekus pret tajā, iespējams, iesaistītajiem? Es uzskatu, ka vairākuma koalīcijai pašvaldībā vajadzētu veidoties, tikai balstoties uz vienādu izpratni par tiesiskumu. Šiem diviem kungiem tā ir atšķirīga. Ir konkrēti fakti, kas to pierāda.

Un vēl – man ir 34 gadi, viņiem vienam – 55, otram – 58. Man visa dzīve vēl priekšā. Sasmērēties ar kaut kādiem darījumiem kā domes priekšsēdētājam, uzņemties atbildību par šādu blēdību... vai es kāds politiskais pašnāvnieks? Bet ja nu tā bija speciāla rīcība, lai mani iegāztu? Eigimam taču bija ambīcijas kļūt par domes priekšsēdētāju. Vēlēšanu rezultāti parādīja, ka tam balsu par maz. Un man jau arī nebija lielas izvēles – kopā ar Lāčplēsi pēc visiem tiem pārkāpumiem, kas viņa laikā konstatēti, iet nevarēju, atlika vien veidot koalīciju ar Eigimu. Mani gan brīdināja par viņa "natūru", bet tāpēc jau jo cītīgāk lasīju katru papīru, ko man deva parakstīšanai.

Vai ir cerības līdz sēdei savākt atsevišķu deputātu, kuriem arī nepatīk jūsu oponentu tiesiskuma izpratne, balsis, lai nodrošinātu vairākumu?

To mēs redzēsim. Notiek pārrunas. Ļoti daudz ko noteiks arī tas, kā noritēs sēde, ar kādu attieksmi deputāti raudzīsies pilsētniekiem acīs, pieņemot lēmumus. Objektīvi raugoties, šajā laikā pilsētnieku acīs esmu ļoti augstu pacēlis savu politisko kapitālu. Aptaujas tagad rāda 90– 95% atbalstu Saskaņai.

Kā padomju laikos!

Esmu uzspējis parādīt, ar kādu attieksmi strādāju. Turklāt pilsētniekiem ļoti nepatīk uzmetēji.

Visu interviju lasiet trešdienas, 31. augusta, avīzē Diena!

Top komentāri

Dzērājs, zaglis, izspiedējs
D
Jūrmalā viss pa vecam. Gatis ir savā vietā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas