Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Bija ne tikai 1940. gads

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Juris V.
J
Labi Zander, tikai vajadzētu minēt leišus pirmajā vietā
XXX
X
Tā nav, ka latvietis latvieti neglāba - manu vecomamma ar ģimeni uz Sibīriju neizveda tikai tādēļ, ka naktī atnāca un pateica labi cilvēki, kas neko nevarēja pie režīma mainīt- bēdziet, esiet sarakastos. Un viņa aizmuka uz Rīgu, kur čekistiem pazuda gali. Latvieši ir viens otram palīdzējuši, mēs tikai neprotam lielīties
puaro
p
Jā, piekrītu, arī manu vecvecāku ģimeni brīdināja tieši pagastvecis-kurš dažos komentos te pēc definīcijas tiek pasniegts kā nodevēja sinonīms. Bet bija arī tādi ''tautieši'', kuri, pēc vecāsmammas stāstītā, tikko kaimiņu izveda, jau raka vaļā kartupeļu stirpas un sajudzis zirgu, veda kaimiņa mēbeles uz savu māju. Bija visādi, bet, Tieši Tāpat, kā pie visām citām tautām, kuras okupēja komunisti. Tāpēc jāsaprot, ka šie ''gadījumi kas bija'' neraksturo tautu, bet gan atsevišķu tās indivīdu izpratni par to, kas ir labi, kas slikti- vienvārdsakot, indivīda morālo ''es''. Un amorālajam nav tautības.
  • 8
  • 0
so
s
Daudziem 'kaunīgiem' latviešiem patīk sevi nolikt-sak,mēs tādi -šitādi , bet Igauņi,lietuvieši - tie gan, tie nepārkrievojās ,pretojās,u.t.t Gribu atgādināt vienu lietu ,ko nez kapēc skolas nemāca un vēsturnieki reti apcer--Igaunijā ,Lietuvā padomju laikā saimnieciski-politiski dzīvi noteic kompartijas C( un lai arī bija krievu kadri, vairākums bija vietējie-igauņu,lietuviesšu komunisti) --> no šejienes tas,ka nebija tik masveidīga pārkrievosanas politika(Latvijā pat 3x vairāk krievu),bija saimnieciski jēdzīgāka attieksme,nacionālo kadru politika! Kurpretī Latvijai nepaveicas,šeit visu noteica BALTIJAS KARA apgabala priekšnieks ar savu kliķi-un te bija pilnīgs krievu diktāts.Priekšnieki,speciālisti->ievesti krievi,siltas vietiņas SAVĒJIEM NO PLAŠĀS RIEVIJAS,PĀRKRIEVOŠANA ,u.t.t.,Veseli jauni mikrorajoni ar iebraucējiem!!Latvijas CK atšķirībā no Igaunijas ,Lietuvas bija vairāk izkārtne,dekorācija un Berklava izmisīgais mēģinājums Hruščeva atkusnī tika ātri un saknē likvidēts! Domāju,ka tēlaini salīdzinot Igaunijai,Lietuvai pārbrauca pāri "bobiks", bet mums kāpurķēžu tanks.Un arī pēc neatkarības atgūšanas mūsu "mantojums" bija daudzkārt smagāks! Tā ,ka varbūt pienācis laiks sev uzsist uz pleca un teikt- mēs esam sīksti un mūs nekas neuzveiks! un ķerties pie darba! Galu galā ir tik laba iespēja Vienotība+VL-TB/LNNK+ ZRP!! Varbūt beidzot jāsāk mūsu spēku likt mūsu zemē un valstī!
Taisnība!
T
Pilnīgi precīzi. Varu tikai piebilst, ka milzum daudz atvaļināto militārpersonu par savu dzīves vietu pēc demobilizācijas izvēlējās tieši Rīgu, kas padomju laikā augstu kotējās, ņemot vērā arī Jūrmalas tuvumu. Un tā viņi te ieplūda ar savām ģimenēm un radu radiem. Visi jaunuzceltie dzīvokļi taču tika piešķirti faktiski tikai iebraucējiem. Mana mamma tā arī nomira dzīvoklī bez apkures un pat aukstā ūdens, kaut stāvēja dzīvokļa rindā gadus 25.
  • 6
  • 0
Laimonis
L
Ja runājam par taisnīgumu līdz galam un bez lokanības - kas ir Karēlija, kas ir „Kaļiņingradas apgabals”, kas ir ... šodien? Krievimpērijas okupētas zemes. Svarīgi ir saprast šodienas Latvijas situāciju. Okupantu advokāti agresīvi mūs mēģina piemuļķot. Pa starpām ieminoties par iziešanu ielās. Krievimpērija pa to laiku bruņojas.
(*****)
(
Bija, bija, bija, bija arī 1905. gads, bija D.Beika un jau tai laikā uz Sibīriju izsūtītie latvieši, bet vai tāpēc mums no viņiem jāatsakās un jāturpina Ļeņina šķiriskā pieeja kā to piekopj VL zaļknābji?
(*****)
(
Zaļknābīšiem vienkārši fiziski nav iespēju ne izsūtīt, ne šaut, ne sabāzt cietumā, bet retorika ir tipiski boļševistiska, kas attiecas uz žults vemšanu, tad tā raksturīga Lūdzu un to Ludzu
  • 0
  • 6
to Ludzu -
t
viņš nav idiots - viņš ir kretīns...
  • 3
  • 0
Lūdzu
L
kaut vienu piemēriņu no dzīves,kur VL rīkojas tāpat kā augšminētie biedri.Ja tādu nav,tad savus žults izplūdumus paturi pie sevis.idiot!
  • 6
  • 0
(*****)
(
tā jau zaļknābji arī rīkojas
  • 0
  • 9
Mums
M
nekādā ziņā nav jārīkojas kā VL zaļknābji, mums jārīkojas ka Kononovam, Šustinam un Rubikam...
  • 13
  • 0
bija, Cander, bija...
b
bija, Cander, bija... * slavenie latvju streļķi * pirmais sarkanās Krievijas armijas virspavēlnieks * pirmais sarkanās Krievijas jurists * GULAG nometņu tīkla izveidotājs - ar bij latvis...!?! * Peterss...? un daudzi jo daudzi sarkanie komisāri! * izteikti marksistisks un ateistisks noskaņojums latviešos 19-20gs mijā * latvju divīzija 2 pas kaŗā, Vosi, lāči, pugo biezā jo biezā slāni...!!!! * par koloborantiem mākslā un inteliģencē - atsevišķs stāsts... P.S. pretošanās kustības un disidenti...? diemžēl - visi zem VDK kontroles un pārraudzības, arī VDK INSPIRĒTI - lai iztaustītu noskaņojumu.
Vārds
V
Jā, streļķi bija labākie kareivji pasaulē!
  • 0
  • 0
ivo
i
Lūk šis ir tipiska vēstures banalizēšana, metot visu vienā maisā un iecikļējoties uz etnisko nevis valstisko. Skaidrs, ka bija sarkanie latvieši, tāpat kā bija sarkanie vācieši, angļi un somi (kuriem, starp citu bija arī pilsoņu karš), bija arī brūnie kā visiem pārējiem, bet bija arī Latvijas republika, kas tapa par spīti tiem visiem iepriekš minētajiem. Kolaboranti bija, konformisti arī, bet ne jau viņi šo valsti atguva. Nevajag klišejās dzīvot.
  • 9
  • 0
Še Tev Pieci
Š
Malacis, Zander!
lno
l
Saulei žetons, Padumjam cilvēkam novēlu kļūt gudrākam, kaut arī daba viņu apdalījusi:)
Padumjā Latvija
P
Bija, Zander, bija. Bija 1941, kad letiņi stādīja aizvedamo sarakstus un palīdzēja savējos sūtīt uz Sibīriju. Bija pēckara laiks un slavas dziesmas Padomju valstij un partijai, par kuru bija Staļina prēmijas Tautas Mākslinieka nosaukums. Cik letiņu kļuva par Tautas māksliniekiem, dzejniekiem, rakstniekiem? Ļoti centās. Un vēl daudz kas bija.
Ja
J
nav citu avotu ,tad vismaz noskaties filmu "Likteņa līdumnieki",tur ir ļoti daudz patiesības,arī par to kā "sarakstus sastādīja pagastvecis",kurš uz to laiku jau bija nošauts.
  • 7
  • 0
pēcvārds
p
Sarakstus pagastos nesastādīja čeka , bet ieteica nodošanai kaimiņi un paziņas plus pagasta vecis un sekretārs.Pašu letiņi. Bet stāsts šobrīd nav par to, vai ne?
  • 2
  • 3
Vārds
V
Sarakstus sastādīja čeka, nevajag izdomāt, nodrāztā padumjā. Protams, čeka savas metodes slēpj un labi slēpj.
  • 11
  • 1
njā
n
man viens krievu onka skaloja smadzenes par latviešu atbalstu sc. paši krievi saprot ka viņi ir melīgi zagļi, tikai balsojumu saņem entniskās spītības dēļ. es pats gan VL atbalstītājs esmu, bet saruna bija interesanta.
Saule
S
Un nav jau nemaz tādas "reālās situācijas". Jā, tie, kuri nobalsoja par SC - tā ir realitāte, kamēr Zatlera v'elētāji nav nekāda realitāte tādā nozīmē, ka viņi būtu devuši Zatleram šādu mandātu. Zatlera stāsts ir kā to suteneru stāsti, kuri naivām, dumjām meitenēm solīta lepnas kāzas un dzīvi pilī, bet aizved uz netīru hatņiku pie nelegāla pakistāņu ieceļotāja par piekto sievu un kalponi. Protams, muļķe arī pati vainīga, tomēr par sutenerismu draud kriminālatbildība.
Janka
J
Lielisks salīdzinājums!
  • 15
  • 0

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas