Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

CVK: 9.Saeimas deputātu mandātus pārdalīt nav nepieciešamības

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) trešdien nolēma, ka nav nepieciešamības pārdalīt Saeimas deputātu mandātus 9.Saeimas vēlēšanās reģistrētajiem kandidātiem Latgales vēlēšanu apgabalā.

Līdz ar to desmit dienu laikā Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā tiks iesniegta CVK vēstule par Janīnas Kursītes virzīšanu deputāta amatam.

CVK par iespējamo mandātu pārdalīšanu lēma, jo saņēmusi notiesājošu spriedumu krimināllietā pret 9.Saeimas deputātu Juri Boldānu par vēlēšanu rezultātu viltošanu. Tāpēc trešdien notika CVK sēde, lai izvērtētu, vai konstatētajiem vēlēšanu pārkāpumiem ir bijusi ietekme uz mandātu sadalījumu 9.Saeimas vēlēšanās.

Saskaņā ar Saeimas vēlēšanu likumu, ja CVK konstatētu, ka vēlēšanu pārkāpumi ietekmējuši mandātu sadalījumu, CVK pienākums būtu pārdalīt mandātus starp attiecīgajās vēlēšanās reģistrētajiem deputātu kandidātiem. Savukārt, tā kā CVK secinājusi, ka vēlēšanu pārkāpumi nav ietekmējuši mandātu sadalījumu starp deputātu kandidātiem, mandātu sadalījumam jāpaliek nemainīgam. Savs lēmums CVK jāpaziņo Saeimas Mandātu un iesniegumu komisijai.

Minētā norma Saeimas vēlēšanu likumā ir spēkā kopš 2006.gada Saeimas vēlēšanām, un šis ir pirmais gadījums, kad CVK jāizskata jautājums par mandātu pārdali starp Saeimas vēlēšanu deputātu kandidātiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas