Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Dalībnieki un skatītāji: šī ir visskaistākā diena

Jau krietnu laiku pirms Dziesmu un deju svētku gājiena sākuma svētdien 11.novembra krastmalā pulcējās svētku dalībnieki no visas Latvijas. Visi ir ģērbušies krāšņos tautas tērpos, ar ziediem un jāņu zālēm rokās.«Dienas» uzrunātā Ilga no Ventspils deju kolektīva «Kaiva» pirms gājiena jūtas satraukta. Viņa dziesmu svētkos piedalās jau no 1965.

gada. Par sevišķi labām pārmaiņām šajos dziesmu svētkos viņa uzskata to, ka gājiens ir ieplānots svētku sākumā. «Viss ir brīnišķīgi labi,» viņa saka.Viņa gan atzīst, ka repertuārs ar katru gadu kļūst sarežģītāks, taču tas ir pozitīvi, un Ilga priecājas, ka šajos svētkos repertuāru kori saņēmuši laikus, tāpēc dalībniekiem pieticis laika nopietni sagatavoties svētkiem. Savukārt Edgars no Vaboles vidusskolas šādā pasākumā piedalās pirmo reizi. Viņš pastāstīja, ka pirms svētkiem notikuši vairāki mēģinājumi un skates, bet tas nebijis grūti, tikai svētku mēģinājumos bijis varen karsti. Edgars ir no deju kolektīva «Aisma» un plāno deju svētkos piedalīties arī turpmāk.Alla no Ugāles iepriekš ir piedalījusies visos dziesmu svētkos, taču šogad viņa tos vēros no malas, jo atbalstīs savu dzīvesbiedru, kurš ir pūtēju orķestra diriģents.Rūta no Ventspils atzina, ka «šī ir visskaistākā diena, visi ir kopā — gan veci gan jauni». Viņa dziesmu svētkos piedalījusies pirms kādiem 30 gadiem, bet gribētos piedalīties arī tagad, lai gan šoreiz viņa ir skatītājos.

Dziesmu un deju svētkos piedalīsies rekordliels skaits dziedātāju, dejotāju un citu mākslinieku — nepilni 39 tūkstoši cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas