Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Daudze par brāļu Šicu izcīnīto medaļu: ar smagu darbu var sasniegt virsotnes

Latvijas kamaniņbraucējus Andri un Juri Šicus ar izcīnīto sudraba olimpisko medaļu apsveikušas visas valsts augstākās amatpersonas.

„Jūsu izcīnītais olimpiskais sudrabs ir apliecinājums tam, ka ar neatlaidīgu un smagu darbu iespējams sasniegt visaugstākās virsotnes. Man ir patiess prieks par jūsu panākumu, kas ir Latvijas valsts līdz šim izcīnītais augstākais sasniegums Ziemas olimpiskajās spēlēs. Kamaniņu sportam Latvijā ir senas tradīcijas. Lai jūsu sasniegumi kalpo par iedvesmas avotu jaunajiem kamaniņu braucējiem un citiem Latvijas sportistiem,” apsveikumā sportistiem paudis Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.  

“Šodien Latvijā ir svētku diena, ko Jūs ar savu darbu, neatlaidību un mērķtiecību esat mums sagādājuši. Lai šī uzvara kalpo kā stimuls arī citiem mūsu olimpiešiem turpmākajos startos Vankūverā,” ar izcīnīto sudraba medaļu brāļu Šicus šodien sveicis premjers Valdis Dombrovskis.

Valdības vadītājam īpaši liels prieks ir par to, ka šoreiz tā ir sudraba medaļa un “atkal kamaniņu sportā”. Premjers norāda, ka Latvijai ir senas kamaniņu sporta tradīcijas, ir bijuši un arī tagad ir izcili meistari šajā sporta veidā, kurus arī nākotnē noteikti sagaida veiksmīgi starti.

Arī Valsts prezidents Valdis Zatlers lepojas ar Šicu sasniegumiem un Latvijai dāvāto pirmo sudraba medaļu šajās spēlēs, aģentūru LETA informēja Prezidenta preses dienesta vadītājas vietniece Elīna Lazdāne.

Ar medaļu sportistus apsveikusi arī izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, kura atrodas Vankūverā.

T.Koķe uzskata, ka brāļu Šicu Vankūverā iegūtais sudrabs un kamaniņu braucēja Mārtiņa Rubeņa Turīnā izcīnītā bronzas medaļa, ir likumsakarīga virzība uz pilnu medaļu komplektu ziemas Olimpiskajās spēlēs pēc Latvijas neatkarības atgūšanas.

Pēc T.Koķes teiktā, gan šīs medaļas, gan mūsu braucēju sasniegumi kopumā, ir apliecinājums Latvijas kamaniņu sporta tradīcijām, profesionalitātei un nākotnei. T.Koķe arī atgādina faktu, ka pirms 30 gadiem – 1980.gada februārī, Olimpiskajās spēlēs Leikplesidā (ASV), par sensāciju parūpējās Latvijas sportiste Vera Zozuļa, kamaniņu braukšanā izcīnot zelta medaļu. Ministre 18.februārī (pēc Kanādas laika) piedalīsies kamaniņu sporta sacensību medaļnieku apbalvošanas ceremonijā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas