Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Dombrovska biroju vadīs Olita Augustovska

Premjera Valda Dombrovska (JL) biroja jaunā vadītāja būs Olita Augustovska, _Dienai _apstiprināja Jaunā laika vadītāja Solvita Āboltiņa. Ilggadējai Jaunā laika partijas biedrei, kura savulaik bijusi Liepājas mēra Ulda Seska biroja vadītāja, esot nepieciešamā pieredze un kompetence. Premjera preses sekretāre Līga Krapāne ne apstiprināja, ne noliedza informāciju par jaunās biroja vadītājas iecelšanu.

S.Āboltiņa uzskata, ka svarīga ir O.Augustovskas ciešā saikne ar partiju. Tāpat viņai esot pieredze sadarbībā ar V.Dombrovski, jo viņa vadījusi toreizējā Eiropas Parlamenta deputāta Rīgas biroju.

O.Augustovska Maskavā studējusi psiholoģiju, ieņēmusi padomes locekļa amatus Valsts nekustamie īpašumi un Latvijas pasts.

Neoficiāla informācija liecina, ka premjers jau ilgāku laiku nav bijis apmierināts ar tagadējās biroja vadītājas darbu. Tāpēc viņas aiziešana varētu būt notikusi pusēm abpusēji vienojoties.

Valsts Kanceleja kadru maiņas Ministru prezidenta birojā pamatoja ar ievērojamo atalgojuma samazinājumu, kādēļ no pirmdienas, 13.jūlija, darba attiecības ar Valsts kanceleju pārtrauc Ministru prezidenta biroja vadītāja Antra Zālīte, bet no 1.augusta Ministru prezidenta ārlietu padomnieks Juris Štālmeistars, teikts paziņojumā presei.

Ministru prezidenta biroja darbiniekiem ar 1.jūliju algas samazinātas par 35% un vairāk. Biroja vadītājai Antrai Zālītei atalgojums samazināts par 40% un līdzšinējo 1950 latu vietā viņas alga ir 1145 latus pirms nodokļu nomaksas. Savukārt trim premjera padomniekiem un preses sekretārei atalgojums samazinātas par 35% un turpmāk būs 1145 lati līdzšinējo 1750 latu vietā.

Telefonsarunā ar Diena.lv A.Zālīte sacīja, ka valsts pārvaldē pagaidām nestrādās. Sīkāk notikušo viņa nekomentēja. Savukārt J.Štālmeistars turpinās strādāt Ārlietu ministrijā.

Atgādinām, ka samazinātās algas dēķ no valsts pārvaldes aizgājuši arī vēl citi cilvēki, piemēram, Latvijas Pasta (LP) valdes priekšsēdētājs Ivars Krauklis, Latvijas Gaisa satiksmes valdes priekšsēdētājs Jānis Maršāns un Latvijas Valsts radio un televīzijas centra valdes priekšsēdētājs Lauris Dripe.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

De facto: Krauklis, Maršāns un Dripe bijuši spiesti atstāt savus amatus

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas