Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Ekspertu mudināts, Zatlers rosina mainīt 4.maija svētku nosaukumu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
anonīms
a
4.maijs laba dina
homo sovieticus
h
vispār jau valsts ir mūsu atliek tikai rudenī nomainīt pilnvarniekus :) blēžiem jāsēz cietumā visupirms jau SIA 3A septmaņiem - secība nav svarīga tad arī civlēki noticēs, ka šīs valsts spēj nodrošināt taisnīgumu politiķim nevar būt nevainīguma prezumpcija tieši otrādi - pietiek ar šaubu ēnu - lai viņš kļūtu par politisku līķi nu tad vienreiz beidzam ar šitiem zombijiem
volk tambovskij
v
tas jau šiis bandas meerķis , visu saķeeziit un tad pakļaut visu sev, tas ir patreiz visapkaart kretiini , mees padariisim labaak , tagad topaa gaaniit prezidentu un premjeru , taads viņu motoo , stabuli puuš krauklis un parautaa muižniece....
Inta Z.
I
Cienu Ēlerti! Kaut mums būtu vairāk tādas demokrātes, tad tagad nebūtu tādā tupikā. Ceru, viņa pēc vlēšanām uzņemsies kādu politiski svarīgu amatu. Neatkarības atjaunošanas diena ir labs un pareizs nosaukums. Tad latviešu tauta pirmo reizi varēja izteikt savu gribu, atjaunot neatkarību, kas tika īstenota 1991.gada 21.augustā.
Troll
T
Ja atzīstam 4. maija deklarāciju par neatkarības atjaunotāju, tad vienlaikus atzīstam tagadējo Latviju (LR) - par LPSR turpinājumu. To faktiski jau dara daudzi mūsu funkcionāri un tas ir tieši tas, ko daudzus gadus grib no mums panākt Maskava. Ņemsim vērā, ka igauņi uz šo neparakstās un savas neatkarības atjaunošanu atzīmē 20. augustā.
Juriste
J
Piekrītu Dravniekam, viņš vienmēr ļoti sakarīgi prot izskaidrot komplicētus jautājumus. Un Zatlera iniciatīva arī ir pareiza; mums būs Valsts dibinašanas diena (18.novembris) un Valsts atjaunošanas diena (4.maijs).
Troll
T
Netakarība tika atjaunota ne jau ar LPSR AP deklarāciju, bet vairāk nekā gadu vēlāk, t.i., 1991. gada 5. septembrī, kad par to lēma Krievijas parlaments. Viss likumīgi: krievi bija mūsu neatkarību atņēmuši, tagad viņi to atdeva atpakaļ. Tūlīt bija jāizsludina Saeimas vēlēšanas. Bet tautfrontiskā Godmaņa valdība bija nogaršojusi varas pīrāgu un negribēja to izlaist no zobiem: notika tautas mantas izlaupīšana nepieredzētos apmēros: prihvatizācija. Par sviestmaizi prihvatizēt, par zagtas mantas cenu pārdot ārzemniekiem - un Latvija no ekonomiski un kulturāli attīstītas zemes sāka pārvērsties par Eiropas čuhņu, no kuras tagad emigrē tūkstoši un tūkstoši, bet palikušie būs parādu verdzībā vairākas paaudzes uz priekšu. 4. Maija balsotājiem visu godu! Cepuri nost un kāju virsū! Tas tiešām bija varonīgs gājiens, kam jāieiet Latvijas vēsturē uz visiem laikiem. Bet LPSR AP akts no juridiskā viedokļa ir tikpat leģitīms kā Tautas Saeimas 1940. gada lēmums par Latvijas pievienošanos Pad. Savienībai. Ja nedaudzās balsis 4. maijā būtu pārsvarā pretējiem spēkiem, ko tad mēs teiktu - ka neatzīstam lēmumu, kas tapis okupācijas apstākļos, okupācijas karaspēka klātbūtnē un ar okupētājsvalsts pilsoņu un karavīru tiešu piedalīšanos vēlēšanās?
krtsvp
k
Un tomēr paliek jautājums Kāpēc igaunijas neatkarības diena ir 20. augusts , bet Latvijai tas būs 4. maijs Vai pēc gadiem kāds skolnieciņš spēs saprast kāpēc Baltijas ceļā trīs valstis savienojās vienā dienā, bet neatkarību atjaunoja dažādos laikos. Domā kāds viņiem spēs divos vārdos izstāstīt kāpēc kāds Zatlers pēc divdesmit gadiem izdomāja nedaudz pamainīt vēsturi?
Bender
B
Es piekrītu šiem VZ ierosinājumiem.
Ilmārs > Arnim
I
Pilnīgi pareizi! Esošā vēlēšanu sistēma pie varas atkal atstās tos pašus vēžus, kaut arī citā kulītēs un valstī nekas labāk nepaliks, bet ekonomiku var iekustināt, samazinot nodokļus, nevis otrādi. Tas pats zoodārza piemērs, kad sāka rīkot akciju - nakts apmeklējums, biļete par latu - apmeklētāju skaits palielinājās 4-5 reizes. Es domāju, ka zoodārzs no tā tikai iegūst.
KAMPĒJCŪKU BANDA
K
21. GADSIMTA PASAKA : ZOOPARKS GAIDA ATPAKAĻ SAVU IZVĒLĒTO VARONI , IR VAJADZĪGS TAUTAS PREZIDENTS ! PAT ZOOPARKAM IR PALICICS KAUNS PAR SAVU IZVĒLI .............
Rasmuss
R
Tas, neapšaubāmi, ir pats aktuālākais priekš mūsu valsts!
Arnis
A
Daudz svarīgāk šobrīd būtru mainīt vēlēšanu un nodokļu sistēmu!
Valters
V
Vajadzētu jau nu tomēr ņemt vērā kā dara igauņi. Viņiem kaut kā sanāk pareizāk, mūsu vadoņi parasti sastrādā tikai muļķības.
Ilmārs
I
Latvija oficiāli neatkarību atjaunoja augustā Maskavas puča dienu laikā. Neatkarības deklarācija neatjaunoja Latvijas neatkarību tā, kā to jau iepriekš izdarīja daudz drosmīgākie lietuvieši un igauņi. 4. maiju jau var nosaukt savādāk, taču vēsture paliek vēsture.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Zatlera likumdošanas iniciatīvas vēstule

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas