Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ēriks Jēkabsons: PLL konglomerātā ar vecajiem čekistiem zudusi TP nacionāli labējā pozīcija

Latvijas Pirmajā partijā (LPP) neesmu jau daudzus gadus tāpat kā Saeimā, valdībā un vispār politikā. Esmu atklāti pozicionējis, ka ļoti kritiski izturos pret Par labu Latviju! (PLL) un sevišķi Aināra Šlesera prokremlisko attieksmi un virzību. Kas attiecas uz Šlesera un PLL pašreizējo politiku, uzskatu, ka tā ir bīstama Latvijas drošībai un arī valstiskumam, tā laikrakstam Diena saka kādreizējais LPP dibinātājs Ēriks Jēkabsons.

"Un tas vēl klāt pie tā, ka Latvijā attiecībā pret Krieviju jau tā pašlaik ir ļoti spēcīgs t. s. Stokholmas sindroms, kad sagūstītajam attīstās īpatnēja emocionāla saistība ar savu nolaupītāju. Es esmu par attiecībām ar Krieviju, bet ne par tādu cenu, kas apdraud mūsu valstiskumu un identitāti," saka bijušais LPP vadītājs.

Viņš norāda, ka tagad, kad nu jau vairāk par gadu ir aizgājis no Latvijas gaisa satiksmes valdes, viņam nav arī nekāda amata, darba vai biznesa, kas būtu jebkādā saistībā ar A. Šleseru. Pēc viņa teiktā, tā tas noticis, jo LPP un viņa paša ideālisms, kāds tas bija sākumā, dažādu komplikāciju un politisko spēļu rezultātā ir degradējies.

Ē.Jēkabsons kļuvis par Visu Latvijai! (VL!) konsultantu, viņu uzrunājusi partijas nacionālā politika. "Līdz Aigara Kalvīša grupējums salaida grīstē Tautas partiju, tā vismaz programmatiski bija nopietna nacionāli labēja organizācija, bet šobrīd PLL konglomerātā kopā ar vecajiem čekistiem nekā tāda nav," spriež Ē.Jēkabsons.

Ar VL! esot pilnīgi citādi, jo politiķis esot vīlies nevis LPP sākotnējos ideālos, bet gan atsevišķos cilvēkos un "viņu sulaiņu miniarmijās". "Pašlaik neesmu arī VL! biedrs, bet tikai padomnieks. Jebkura organizācija ir nepilnīga, bet mans atbalsts ir šiem ideāliem kā tādiem."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas