Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Forums par krīzes seku pārvarēšanu visos reģionos būs 30.maijā

Valsts prezidenta Stratēģiskās analīzes komisijas iecerētais Latvijas forums varētu notikt vairākās Latvijas pilsētās vienā dienā — 30.maijā, Dienai apstiprināja komisijas priekšsēdis Roberts Ķīlis. Viņš šonedēļ ir ticies ar reģionu kultūras centru un iestāžu vadītājiem, kas ir komisijas partneri Latvijas foruma izveidē. Kamēr notiek foruma norises tehnisko jautājumu saskaņošana, vēl neesot iespējams pateikt, cik un kurās pilsētās tas notiks. Sākotnēji bija iecerēts to rīkot septiņās pilsētās, kurās vara ir dažādu politisko spēku rokās.

Kad gada sākumā Stratēģiskās analīzes komisija pieteica Latvijas foruma ideju, kā tā mērķis bija minēta nepieciešamība radīt un sniegt idejas, kā pārvarēt ekonomiskās krīzes radītās sekas sadarbībā ar cilvēkiem reģionos. Ar foruma palīdzību plānots veicināt iedzīvotāju pašorganizēšanos un līdzdalību risinājumu meklēšanā. Tuvākajā laikā Valsts prezidents Valdis Zatlers plāno uzrunāt sabiedrību un informēt par foruma norisi un mērķi.

Tas, ka forums plānots nedēļu pirms pašvaldību un Eiropas Parlamenta vēlēšanām, drīzāk esot apgrūtinājums un neesot saistīts ar vēlēšanām. Taču 30.maijs bijusi piemērotākā diena, ņemot vērā prezidenta darba grafiku, atzina R.Ķīlis. Valsts prezidents V.Zatlers varētu piedalīties vienā vai divos foruma pasākumos, bet pārējās pilsētās viņa uzrunu plānots translēt tiešraidē.

Maija beigās iecerētie pasākumi ir tikai kā pirmais mēģinājums, kam rudens pusē paredzams turpinājums. Jāatgādina, ka rudenī tiek prognozēts sociālās spriedzes kritiskākais punkts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas