Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

FOTO: Arī Zatlers ticis pie "Ararat" brendija mucas

Arī Valsts prezidents Valdis Zatlers, viesojoties Armēnijas leģendārajā brendija rūpnīcā "Ararat", saņēmis dāvinājumā mucu ar šo dziru, aģentūru BNS informēja prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa.

Zatlers arī devies ekskursijā pa brendija darītavu un apraudzījis citām amatpersonām piederošās mučeles, tostarp Vairai Vīķei-Freibergai dāvināto.

Zatlers pārliecinājies, ka arī viņa priekštecei dāvinātā dzira joprojām atrodas savā vietā.

Pēc tam prezidents arī svinīgi parakstījies uz sava jaunieguvuma, kuru gan arī Zatlers - līdzīgi kā citas amatpersonas - atstās Armēnijā.

Jau vēstīts, ka arī eksprezidenti Vairu Vīķi-Freibergu Armēnijā gaida muca ar ekskluzīvu brendiju.

Pirms četriem gadiem, viesojoties oficiālā vizītē Armēnijas galvaspilsētā Erevānā, arī Vīķe-Freiberga apmeklēja brendija rūpnīcu "Ararat", kur no rūpnīcas īpašniekiem saņēmusi dāvanu - mucu ar augstākās kvalitātes "Ararat" brendiju.

Pirms vairākiem gadiem "Ararat" rūpnīcā izveidota īpaša prezidentu aleja, kurā katram prezidentam, kas ieradies Erevānā, tiek dāvināta muca ar brendiju. Katrs prezidents uz sev paredzētās mucas parakstās, bet pēc tam uz tās tiek novietota plāksnīte ar informāciju par to, kad notikusi vizīte un kam konkrētā muca ir paredzēta.

Savas vizītes laikā Vaira Vīķe-Freiberga atstāja autogrāfu arī uz īpašas "Miera mucas", kas "Ararat" rūpnīcā atrodas kopš 1998.gada un simbolizē cerību uz mieru starp Armēniju, Kalnu Karabahu un Azerbaidžānu. Šo mucu atvērs tikai tad, kad tiks parakstīts miera līgums starp karojošajām pusēm. Pie "Miera mucas" ir aplūkojams vienīgais Azerbaidžānas karogs visā Armēnijā. "Miera muca" ir vienīgā brendija muca "Ararat" rūpnīcā, kuru visi cer atvērt iespējami ātrāk.

"Ararat" brendija pirmsākumi meklējami 1887.gadā, kad ģildes lieltirgotājs Nersess Tairjancs uzcēla pirmo kombinēto vīna darītavu un spirta rūpnīcu bijušajā Erevānas cietoksnī. Pašlaik "Ararat" brendiju izgatavo uzņēmums "Yerevan Brandy Company", kas, ievērojot izgatavošanas tradīcijas, ražo brendiju jau vairāk nekā 100 gadu. Brendija izgatavošanai tiek izmantotas vīnogas, kuras raksturīgas tikai Ararata ielejai, kur atrodas pasaulē vecākie vīna dārzi. Pateicoties augstajiem izgatavošanas standartiem, "Ararat" brendijs visā pasaulē ir speciālistu augsti novērtēts dzēriens.

Ziņu aģentūras arī vēsta, ka Valsts prezidenta vizītes laikā Armēnijā noticis kuriozs, kad preses konferences laikā viņš nodēvēts par Krievijas prezidentu. Šādu kļūdu pieļāvis Armēnijas prezidenta preses sekretārs Samvels Farmanjans, iepazīstinot žurnālistus ar preses konferences dalībniekiem. Pārējā tikšanās daļa gan esot pagājusi bez pārpratumiem.

Krievijas mediji arī pie reizes atgādinājuši, ka nesen Armēnijā izveidojusies komiska situācija saistībā ar Rīgas Tūrisma attīstības biroja īstenoto Latvijas galvaspilsētas zīmola "LIVE Rīga" ziemas kampaņu. Tipogrāfiskas kļūmes dēļ uz plakātiem īstā reklāmas saukļa "Easy to go, hard to leave" ("Viegli atbraukt, grūti aizbraukt") vietā bija lasāms "Easy to go, hard to live"("Viegli atbraukt, grūti dzīvot").

(papildināta ar foto)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas